Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Strēlniekam 18 punkti uzvarā pagarinājumā pār Žalgiris

Latviešu basketbolists Jānis Strēlnieks ceturtdien ar 18 punktiem ULEB Eirolīgas basketbolā 12.kārtas spēlē palīdzēja Maskavas CSKA komandai izcīnīt uzvaru savā laukumā principiālā cīņā pret Kauņas Žalgiris. Strēlnieks kļuva par mača trešo rezultatīvāko spēlētāju.

Maskavieši mājās ar rezultātu 85:82 (9:17, 23:14, 19:19, 18:19, 16:13) pārspēja Kauņas Žalgiris komandu.

Strēlnieks šajā divu bijušo PSRS XX gadsimta 80.gadu lielklubu duelī laukumā pavadīja 

30 minūtes un 48 sekundes, kuru laikā realizēja septiņus no deviņiem divpunktu metieniem, vienu no četriem tālmetieniem un vienīgo soda metienu.

Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, četrreiz rezultatīvi piespēlēja, pieļāva vienu kļūdu, pa divām reizēm pārkāpa noteikumus un izprovocēja divas piezīmes pretiniekiem, kā arī tika pie komandā lielākā efektivitātes koeficienta 19.

19 punktus mājiniekiem guva izšķirošā metiena autors Maiks Džeimss, 13 punkti Ronam Beikeram un 12 - Džoelam Bolombojam, kura kontā arī sešas atlēkušās bumbas.

Žalgiris vienībā 19 punkti, septiņas bumbas zem groziem, sešas piespēles, septiņas kļūdas, sešas izprovocētas piezīmes un mača augstākais lietderības koeficients 22 Tomasam Volkapam. 15 punktus sakrāja Luks Lekavičus.

Pirmā puslaika lielāko daļu vadībā bija viesi, pēc Džoka Lendeila divpunktu metiena 14.minūtē panākot 27:12 savā labā. Savukārt otro puslaiku, atskaitot pašu tā sākumu, vadībā bija mājinieki. Tomēr ar Lekaviča diviem punktiem 45 sekundes pirms pamatlaika beigām rezultāts tika izlīdzināts - 69:69. Līdzīgā pagarinājumā uzvaru ar pirmo precīzo trīspunktnieku no saviem četriem šajā mačā izpildītajiem mājiniekiem atnesa Džeimss.

CSKA ar astoņām uzvarām 12 mačos pakāpās uz ceturto vietu, bet Žalgiris ar trim panākumiem ieņem priekšpēdējo 17.pozīciju.

Šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir par divām vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota maija beigās Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni astoto reizi kļuva Maskavas CSKA, kas finālspēlē uzveica Stambulas Anadolu Efes.

Madrides Real ir tituliem bagātākā komanda, ULEB Eirolīgā triumfējot desmit reizes.

precizēts virsraksts un pirmā rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi