Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +20 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Svētdien VEF Rīga uzņems Eiropas basketbola grandus Maskavas CSKA

Titulētākā Krievijas basketbola kluba Maskavas CSKA vizīte Rīgā vecās paaudzes basketbola līdzjutējiem ļaus atcerēties cīņas ar VEF pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados, bet jaunākajai paaudzei dos iespēju klātienē vērot Eiropas basketbola spožākās zvaigznes. VTB Vienotās līgas VEF Rīga un Maskavas CSKA spēle svētdien Arēnā Rīga sāksies pulksten 17. Tiešraide LTV7.

Šī būs atjaunotā VEF Rīga pirmā tikšanās ar Maskavas «armijniekiem», kas savulaik dominēja PSRS čempionātā, pēdējos gados pacīnoties arī ar vefiešu priekšteci. CSKA ir arī seškārtējs Eiropas klubu čempions, un tam pieder Eirolīgas rekords - dalība Final Four turnīrā astoņus gadus pēc kārtas. 2006. un 2008. gadā itāļa Etores Mesinas vadībā prestižā balva tika arī iegūta. Pērnajam CSKA modelim ar Andreju Kiriļenko priekšgalā pat tika piedēvēts visu laiku spēcīgākās Eiropas komandas gods. Tiesa, Eirolīgas finālā nācās piedzīvot fiasko, dramatiskā galotnē atzīstot Pirejas Olympiacos pārākumu.

Tieši šīs neveiksmes dēļ starpsezonā klubā notikušas ievērojamas pārmaiņas. Komandas galvenā trenera amatam atkal tika pieaicināts Mesina, kurš nomainīja lietuvieti Jonu Kazlausku. Kiriļenko atgriezās NBA, taču uz Arēnas Rīga dēļiem tik un tā būs iespēja redzēt veselu zvaigžņu plejādi. Uzticīgi CSKA palika Serbijas izlases līderi Milošs Teodosičs un Nenads Krstičs, krievu zvaigznes Viktors Hrjapa un Aleksandrs Kauns, klāt nākuši sevi Eiropā jau pierādījušie amerikāņi Ārons Džeksons, Drū Nikolass un Sonijs Vīmss. Sezonas sākumā gan komanda vēl nedemonstrē gaidīto sniegumu. Lai gan uzvaras gūtas visās līdzšinējās piecās spēlēs, favorītiem nebūt neklājās viegli izbraukumā pret Klaipēdas Neptūnas (83:72) un mājās pret Viļņas Lietuvos rytas (75:73). Tāpat kā ceturtdienas dramatiskajā Eirolīgas spēlē Belgradā, kur tikai papildlaikā ar 76:71 izdevās salauzt Dāvja Bertāna un Partizan komandas prestestību.

Bez zaudējumiem sezonu sākuši arī VEF Rīga basketbolisti, kuriem spēle ar CSKA noderēs kā Eiropas ambīciju mēraukla. Jāņem gan vērā, ka maskavieši Rīgā ieradīsies tieši no Eirolīgas spēles Belgradā, kamēr rīdziniekiem ir krietni vairāk laika, lai sagatavotos cīņai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Basketbols

VTB Vienotā līga
B grupa
VEF Rīga 2 2-0 +49 4
Ņižņijnovgorod 2 2-0 +43 4
CSKA 2 2-0 +36 4
Žalgiris 2 2-0 +12 4
ČEZ Nymburk 2 1-1 -9 3
Jeņisej 2 1-1 -11 3
Lokomotiv 2 0-2 -15 2
Triumf 2 0-2 -27 2
Neptūnas 2 0-2 -37 2
Cmoki Minsk 2 0-2 -41 2

Komanda, spēles, uzvaras-zaudējumi, gūto un zaudēto punktu attiecība, punkti 

21.X 16.00 Lokomotiv-Kubaņ - Cmoki Minsk, 17.00 VEF Rīga - CSKA, Triumf - ČEZ

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Neretnieks uzvar Grand Prix maršrutā Rīgā

Svētdien, 16.jūnijā, skatītāju pilnu tribīņu priekšā spīdošu uzvaru Pasaules kausa Centrāleiropas zonas Rīgas posma Grand Prix maršrutā izcīnīja Latvijas sportists Kristaps Neretnieks ar Zan...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi