Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Timma Eirolīgas sezonu sāk ar 17 punktiem uzvarā par Maccabi

Latvijas basketbolistu Jāņa Timmas un Daira Bertāna pārstāvētie Maskavas apgabala Himki ar uzvaru sākuši ULEB Eirolīgas sezonu. Himki ceturtdien savā laukumā ar 89:83 (24:21, 24:19, 27:21, 14:22) apspēlēja Telavivas Maccabi Fox.

Mājinieku labā 22 punktus guva Aleksejs Šveds, kuram arī sešas rezultatīvas piespēles, Entonijs Gils pievienoja 18 punktus un sešas atlēkušās bumbas, bet Jānis Timma bija trešais rezultatīvākais ar 17 punktiem. 

Viesiem ar 17 punktiem rezultatīvākais bija Tariks Bleks.

Rima Kurtinaiša vadītie mājinieki kontrolēja notikumu gaitu laukumā, un Izraēlas basketbolisti minimāli izvirzījās vadībā vien pašā spēles sākumā, lielāko pārsvaru 16:14 pēc Bleka metiena panākot astotajā minūtē.

Timma mača sākumā kļuva par sezonas jaunatklājēju vairākos spēles elementos. Jau ceturtajā sekundē viņš sagādāja Eirolīgas sezonas pirmo piezīmi Elaidžam Braientam, bet pēc spēlētām 53 sekundēm latviešu spēlētājs aizmeta garām pirmo divpunktu metienu līgas sezonā. 

Pēc spēlētas minūtes un 22 sekundēm viņš realizēja līgas pirmo trīspunktnieku, panākot 5:3 mājinieku labā, bet vēl pēc 26 sekundēm kļuva par pirmo spēlētāju, kurš sakrājis divas personiskās piezīmes, abas pret Bleku. Septītajā minūtē Timma kļuva par pirmo, kurš šosezon iemetis divus trīspunktu metienus, turklāt divos mēģinājumos, bet astotās minūtes beigās iemeta arī trešo trijos mēģinājumos, panākot 17:16. Kopš šī brīža viesi vadībā vairāk netika laisti.

Turpinājumā "Himki" visu laiku bija vadībā, lielāko pārsvaru panākot trešās ceturtdaļas beigās pēc diviem Gila soda metieniem - 73:56.

Timmas rēķinā bez 17 punktiem arī ilgākais spēles laiks abu komandu basketbolistu izpildījumā - 33 minūtes un 53 sekundes, kā arī pa četrām atlēkušajām bumbām un pārtvertām bumbām. Viņš trāpīja piecus no 12 trīspunktu un vienu no trim divpunktu metieniem. Dairis Bertāns nebija spēles pieteikumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi