Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Timma iemet sešus punktus; pēc Baskonia zaudējuma atkāpjas galvenais treneris Pridžioni

Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājs Jānis Timma otrdien iemeta sešus punktus ULEB Eirolīgas mačā, tomēr viņa pārstāvētā Vitorijas Baskonia vienība piedzīvoja kārtējo zaudējumu, kas lika atkāpties galvenajam treneri Pablo Pridžioni.

Baskonia divu Spānijas komandu duelī aizvadīja ļoti neveiksmīgu pirmo ceturtdaļu un ar 63:80 (13:28, 26:22, 15:17, 9:13) savā laukumā piekāpās valsts čempionei Valencia Basket.

Timma laukumā bija 26 minūtes un piecas sekundes, kuru laikā trāpīja divus no septiņiem tālmetieniem, bet grozam garām raidīja visus trīs divpunktu metienus.

Tāpat latviešu uzbrucēja rēķinā bija trīs atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas pārtvertas bumbas, divas kļūdas un trīs piezīmes, dueli noslēdzot ar -1 efektivitātes punktu.

Uzvarētājiem pa 15 punktiem iemeta Tibors Pleiss un Ēriks Grīns.

Vitorijas komandas pieteikumā ir arī jaunais latvietis Rinalds Mālmanis, kurš gan starp šī mača dalībniekiem nebija.

Pirms šīs sezonas Baskonia galvenā trenera amatā stājās argentīnietis Pridžioni, kurš janvārī tās rindās noslēdza karjeru, tomēr sezonas ievadā vienība visos turnīros astoņos mačos guvusi tikai divas uzvaras, kas trešdien preses konferencē speciālistam lika pavēstīt par atkāpšanos.

Pridžioni Baskonia komandā spēlēja no 2003. līdz 2009.gadam, kļūstot par komandas līderi, tad atgriezās 2011./2012.gada sezonā, bet pēc tam četras sezonas nospēlēja Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), līdz pērn decembrī atgriezās Vitorijas komandā, taču pēc dažām spēlēm 39 gadu vecumā paziņoja par karjeras beigām.

Argentīnietis savulaik ar Baskonia 2008.gadā kļuva par Spānijas čempionu, trīs reizes izcīnot arī Spānijas Karaļa kausu un četras reizes Spānijas Superkausu.

Arī Spānijas čempionāta (ACB) sezonu veiksmīgāk sākusi Valensijas komanda, kas pirmajās piecās kārtās guvusi četras uzvaras, kamēr Baskonia kontā ir divi panākumi.

Jau ziņojām, ka otrdien Dairis Bertāns iemeta deviņus punktus, bet viņa pārstāvētā Itālijas vienība Milānas AX Armani Exchange Olimpia izbraukumā ar 90:100 piekāpās slavenajam Madrides Real klubam no Spānijas.

Savukārt Jānis Strēlnieks guva piecus punktus, kamēr viņa pārstāvētā Grieķijas komanda Pirejas Olympiakos viesos ar 69:68 (18:18, 17:15, 16:12, 18:23) pieveica Telavivas Maccabi FOX no Izraēlas, tiekot pie trešās uzvaras tikpat turnīra spēlēs.

Pēc trim kārtām kopvērtējuma galvgalī ar trim uzvarām ir Real, Maskavas apgabala Himki un Olympiakos vienības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi