Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Timma: Nav iemeslu, kāpēc Latvijas basketbola izlase šovasar nevarētu sasniegt kaut ko lielu

Viens no potenciālajiem Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības līderiem Jānis Timma pēc divām sezonām Sanktpēterburgā pieņēmis jaunu izaicinājumu karjerā un gatavojas debitēt Eiropas spēcīgākajos klubu turnīros Spānijas ACB līgā un Eirolīgā. Tiesa, vispirms viņš cer sasniegt jaunus augstumus Eiropas čempionātā Stambulā ar valstsvienību.

Kaut arī Timma kopā ar vēl vairākiem vadošajiem spēlētājiem treniņus ar komandu uzsāka vēlāk, Jānis uzskata, ka tas neradīs šķēršļus, lai sasniegtu labāko gatavību septembra sākumā. "Es neuzskatu, ka mēs, kas pievienojāmies vēlāk, kaut ko būtu nokavējuši. Līdz čempionātam vēl ir mēnesis laika, un tas ir pietiekami, lai labi sagatavotos. Lielas atšķirības no citām reizēm, kad sākām kopā ar pārējiem, neizjūtu," intervijā Dienai uzsvēra sportists.

Fragments no intervijas:

Komandas iekšienē izjūtat, ka ažiotāža ap gatavošanos šovasar ir ievērojami lielāka?

Tā ir. Uzmanība ir lielāka, nekā tā bija iepriekšējos gados. Nevarētu teikt, ka tā ažiotāža traucē vai palīdz. Tā vienkārši ir. Labāk, lai tā ir lielāka, nevis nav vispār. Mēs jau paši arī redzam, ka sastāvs veidojas tāds, kādu nebūs viegli vēl kādreiz savākt kopā.

Vai šī uzmanība un potenciāli spēcīgais sastāvs nevairo arī atbildības slogu pirms finālturnīra?

Atbildība ir bijusi vienmēr, neatkarīgi no sastāva un komandas biedriem. Tajā brīdī, kad uzvelc mugurā komandas kreklu, vienalga, vai tā ir izlases vai kluba forma, esi atbildīgs par saviem lēmumiem un darbībām.

Tomēr gaidas pēc augstvērtīga rezultāta būs lielākas!

Tas ir saprotams, bet es neredzu nevienu iemeslu, kāpēc mēs nevarētu kaut ko sasniegt, ja vien darīsim visu pareizi, atradīsim kolektīva garu. Čaļi ir vēl gados jauni, bet tajā pašā laikā jau diezgan daudz pieredzējuši basketbola ziņā, un tas ir labs pamats, lai parādītu labu sniegumu.

Vai jau esat pārrunājuši, kāds veidosies spēles zīmējums, valstsvienībā ienākot NBA sevi apliecinājušajiem Kristapam Porziņģim un Dāvim Bertānam?

Nedomāju, ka ar viņiem kaut kas kardināli mainīsies mūsu spēles stilā. Esmu pārliecināts, ka treneris Ainars Bagatskis par to ir padomājis, bet skaidrāks tas zīmējums veidosies tad, kad būsim visi pilnā sastāvā, kad arī Kristaps un Dāvis pilnvērtīgi pievienosies izlases treniņiem. Pamati jau paliks tie paši. Mūsu trumpis ir jaunība, tāpēc jābūt agresīvai aizsardzībai un ātram basketbolam.

Kādi vēl būs tie faktori, kas izšķirs rezultātu Eiropas čempionātā?

Izšķirošs būs komandas kolektīvs. Valstsvienībā ir jāprot nolikt maliņā daļu sava ego. Bieži vien ir tā, ka klubā tev ir viena loma, bet izlasē pavisam cita. Ar to ir jāmācās sadzīvot un pielāgoties, lai iekļautos komandas spēles sistēmā. Ja tas būs un visi būsim uz vienas papīra lapas, zinot, kurš metīs, kurš tajā brīdī cīnīsies par atlēkušo bumbu, tad mēs tur varam sasniegt kaut ko jaunu un lielu.

Visu interviju lasiet pirmdienas, 7. augusta, avīzē Diena!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi