Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Toronto Raptors gāž spēcīgo Warriors no NBA čempionu troņa

Toronto Raptors komanda ceturtdien pirmo reizi vēsturē tika kronēta par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempioni.

Finālsērijas sestajā spēlē Raptors viesos ar rezultātu 114:110 (33:32, 27:25, 26:31, 28:22) pārspēja iepriekšējo divu gadu NBA čempioni Goldensteitas Warriors, tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-2.

Toronto vienība arī kļuvusi par pirmo NBA čempioni vēsturē, kas bāzējas ārpus ASV.

 

Raptors komandas rindās ar 26 punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm izcēlās Kails Laurijs, kamēr Paskāls Sjakams pievienoja 26 punktus un desmit atlēkušās bumbas. Savukārt vienības līderis Kavai Lenards pievienoja 22 punktus.

Lenards pēc mača arī tika nosaukts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. Viņš šādu godu izpelnījās otro reizi karjerā, jo 2014.gadā viņš līdz NBA čempiontitulam aizveda arī Sanantonio Spurs.

Savukārt Warriors sastāvā 30 punkti Klejam Tompsonam, kurš gan traumas dēļ spēles beigās nespēlēja. Tikmēr Andrē Iguodala pievienoja 22 punktus, kamēr Dreimondam Grīnam triple-double - 11 punkti, 19 atlēkušās bumbas un 13 rezultatīvas piespēles. Stefans Karijs tikmēr iemeta 21 punktu.

Ceturtdienas spēlē Raptors komanda lielākoties atradās vadībā, tomēr trešās un ceturtās ceturtdaļas mijā Warriors atguva vadību. Tiesa, Toronto komanda atgriezās priekšgalā nepilnas četras minūtes līdz pamatlaika beigām, kad trejaci iemeta Freds Vanvlīts, panākdams 104:101. Spraigā cīņā viesiem šo nelielo pārsvaru arī izdevās nosargāt un izcīnīt titulu.

Iepriekš bija arī zināms, ka traumas dēļ sezona beigusies vienam no Warriors līderiem Kevinam Durantam.

Toronto komanda NBA spēlē kopš 1995./96.gada sezonas.

Warriors komanda ceturtdien aizvadīja savu pēdējo spēli savā arēnā Oklendā, jo ar nākamo sezonu tās mājvieta būs Sanfrancisko.

Raptors šogad arī iekļuva savā vēsturē pirmajā NBA finālā, kamēr Warriors cerēja izcīnīt trešo titulu pēc kārtas un ceturto pēdējo piecu gadu laikā.

 

Top komentāri

???
?
Kur ir tas āķis, kā dēļ visi Latvijas mediji no agra rīta līdz vēlam vakaram siekalojas par kaut kādu aizokeāna cirku? Latvijā ir kādi 100 sporta veidi, kuros darbojas vietējie. Par tiem "darbīgie" interneta ziņu kopētāji stāv klusu, laikam , nav biznesa....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi