Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ukraiņi izaicina favorītus

Lietuva un Igaunija saglabā izredzes sasniegt izslēgšanas turnīru.

Vērtīgas uzvaras Lietuvas un Igaunijas basketbolistiem otrdien ļāva saglabāt izredzes sasniegt Eiropas čempionāta izslēgšanas turnīru, bet Ainara Bagatska trenētie ukraiņi Milānā metuši izaicinājuma cimdu C grupas favorītiem. Vēlā pirmdienas vakarā Ukraina pārspēja apakšgrupas saimnieci Itāliju, bet dienu vēlāk vēl puslaika pārtraukumā bija vadībā pret Grieķiju, ko otrajā puslaikā glāba izcilais Jaņņa Adetokunbo sniegums.

Pēc pirmajās trīs spēlēs piedzīvotajiem klupieniem pret citiem B grupas favorītiem šaura taciņa uz Berlīni palika vienai no turnīra favorītēm Lietuvai. Cerība varēja dzist jau otrdienas pēcpusdienā, kad leišu tiešie konkurenti bosnieši līdz pat spēles pēdējai ceturtdaļai nikni spurojās pretī Francijas komandai, tomēr Nacionālās Basketbola asociācijas spēlētājiem bagātākā Eiropas komanda pēdējās desmit minūtēs pārliecinoši izcīnīja uzvaru (81:68). Lietuvieši paši savu darbiņu paveica, ar 87:64 pieveicot grupas pastarīti Ungāriju. 

"Beidzot izcīnījām uzvaru, kas ļauj mums saglabāt izredzes sasniegt nākamo posmu. Ar nepacietību gaidu rītdienas spēli, lai sasniegtu mūsu mērķi," Lietuvas izlases galvenais treneris Kazis Maksvītis pēcspēles preses konferencē pat nepasmaidīja, apzinoties, ka tikai vēl viena uzvara ļaus saglabāt godu kuplā skaitā Ķelnē sabraukušās līdzjutēju armijas priekšā.  

Ceļazīme uz izslēgšanas turnīru izšķirsies Lietuvas un Bosnijas savstarpējā spēlē, kas trešdien sāksies jau pulksten 14.30 pēc Latvijas laika. 

Līdzīgā situācijā pirms ceturtās kārtas bija arī citi Latvijas kaimiņi igauņi, kuri gan pirms turnīra neloloja tik ambiciozas cerības, un arī pārliecinošā uzvara pār Lielbritāniju (94:62) izredzes sasniegt Berlīni, visticamāk, tikai saglabāja, ne ievērojami uzlaboja. Lai tiktu C grupas labāko četriniekā, igauņiem ceturtdien jāpieveic līdz šim nezaudējusī līdervienība Grieķija, kā arī jāpaļaujas uz Milānā vēl neuzvarējušās britu komandas panākumu pār laukuma saimnieci Itāliju. 

Tikmēr bijušais Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis kopā ar Ukrainas izlasi tieši ar spožu uzvaru pār Itāliju (84:73) jau nodrošināja dalību izslēgšanas turnīrā. Vēl vairāk, grupas līderu cīņā pret vienu no visa turnīra galvenajām favorītēm Grieķiju pēc grūta sākuma ukraiņi otrajā ceturtdaļā spēja pārņemt arī vadību, tomēr otrajā puslaikā nespēja apturēt atlētisko Janni Adetokunbo, kurš aizvadīja rezultatīvāko spēli Eiropas čempionātā kopš 2001. gada. Par "grieķu frīku" iedēvētais basketbolists guva 41 punktu un deviņas atlēkušās bumbas. Vairāk Eurobasket vēsturē spējuši tikai 11 basketbolisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi