Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

ULEB Eirokauss: Timmam 11+17 smagā zaudējumā Bagatskim un Ņižņijnovgorodai

Latviešu basketbolists Jānis Timma trešdien ULEB Eiropas kausa mačā izcēlās ar 11 gūtiem punktiem un 17 atlēkušajām bumbām, tomēr viņa un Kaspara Bērziņa pārstāvētā Krievijas komanda Sanktpēterburgas Zeņit piedzīvoja zaudējumu Latvijas izlases galvenā trenera Ainara Bagatska vadītajai vienībai Ņižņij Novgorod.

Zeņit piedzīvoja zaudējumu ar 76:102 (12:27, 22:29, 16:27, 26:19). Ceturtdaļfinālā iekļūs uzvarētājs divu spēļu summā, tādējādi Ņižņij Novgorod, kuras treneru kolektīvā strādā arī Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins, pirms atbildes spēles ieguvusi pieklājīgu 26 punktu pārsvaru.

Mājinieki laukumā dominēja jau no pirmajām minūtēm, pārtraukumā ejot ar 19 punktu pārsvaru (56:37). Otrajā spēles puslaikā Zeņit nespēja lauzt cīņas gaitu, tādējādi pie svarīgas uzvaras tika Ņižņijnovgorodas basketbolisti.

Timma šajā mačā laukumā bija 37 minūtes un divas sekundes, kas bija lielākais laiks komandā. Latvietis šajā laikā iemeta 11 punktus, realizējot četrus no deviņiem divpunktu metieniem un tikai vienu no septiņiem tālmetieniem. Tāpat viņam 17 bumbas zem groziem, četras rezultatīvas piespēles, viens bloķēts metiens, četras piezīmes un viens izprovocēts pārkāpums, kas deva 14 efektivitātes punktus.

Tikmēr Bērziņš, kurš sezonu iesāka Ņižņij Novgorod komandā, bet tagad pārstāv Zeņit, šim mačam nebija pieteikts.

Rezultatīvākais mājinieku rindās bija Viktors Rads, kurš guva 28 punktus, bet 21 punkts Ivana Strebkova kontā. Tikmēr Zeņit komandā ar 15 izcēlās Zeibians Daudels.

Savukārt vēl vienā astotdaļfināla pirmajā spēlē Anžeja Pasečņika pārstāvētā Spānijas komanda Grankanārijas Herbalife viesos ar 82:65 (22:11, 15:18, 25:15, 20:21) uzveica Francijas klubu Limoges CSP.

Pasečņiks bija pieteikts mačam, taču laukumā nedevās.

Rezultatīvākais šajā mačā bija latvieša pārstāvētās komandas somu saspēles vadītājs Sasu Salins, kurš guva 18 punktus.

Atbildes spēles norisināsies pēc nedēļas.

Astotdaļfinālā neiekļuva Daira Bertāna pārstāvētā Spānijas komanda Bilbao Dominion, Ojāra Siliņa un Artūra Strautiņa pārstāvētā Itālijas vicečempione Redžio di Emīlijas Grissin Bon, kā arī Ronalda Zaķa pārstāvētais Slovēnijas klubs Ļubļanas Union Olimpija.

Arī turpinājumā izslēgšanas turnīrā visās fāzēs uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā. Sacensību uzvarētāji kvalificēsies 2016./2017.gada ULEB Eirolīgas turnīram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi