Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Uz šauras laipas Ķēdaiņos: Latvijas basketbolistes svarīgā mačā tiekas ar lietuvietēm

"Jāuzvar, lai visu atstātu savās rokās," komandā valdošo apņēmību pirms svarīgās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles Ķēdaiņos raksturo Latvijas dāmu basketbola valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts. Abām Baltijas komandām sacensību otrais aplis sākas izslēgšanas turnīra nokrāsās, jo tikai uzvara tām saglabās labas iespējas tikt pie ceļazīmes uz finālturnīru Čehijā. Spēle ar Lietuvu sāksies trešdien pulksten 19, tās tiešraide LTV 7. kanālā.

Līdzšinējās kvalifikācijas turnīra spēlēs abas Baltijas komandas zaudēja Slovēnijai, bet savstarpējā cīņā pērn rudenī Rīgā ar 65:62 pārākas bija latvietes. Finālturnīram kvalificēsies grupas uzvarētāja, kā arī sešas no deviņu grupu otro vietu ieguvējām, tāpēc, lai saglabātu izredzes nākamgad startēt Čehijā, abām komandām nepieciešama uzvara. Latvietēm gan arī zaudējuma gadījumā paliks vismaz teorētiskas izredzes pacīnīties par ceļazīmi, bet lietuvietēm neveiksme nozīmēs izstāšanos no cīņas par dalību finālturnīrā. "Domāju, ka pirmās vietas izcīnīšanai būs nepieciešamas trīs uzvaras," treneris Zībarts joprojām cer pacīnīties par uzvaru grupā. Skaidrs, ka šī mērķa izpildīšanai klupienus vairs atļauties nedrīkst. Der gan atcerēties, ka zaudējums ar vienu vai divu punktu starpību saglabās latvietēm pārsvaru savstarpējās spēlēs pret Lietuvu.

Komanda pēc atgriešanās no Slovēnijas, kur piedzīvoja sāpīgu sakāvi ar 51:69, aizvadīja divus treniņus, bet jau otrdienas rītā devās uz Ķēdaiņiem. "Treniņos bija daudz agresīvāka cīņa. Laikam tāds pēriens bija vajadzīgs, lai mēs mainītu savus ieradumus. Ļoti ceru, ka šo agresivitāti saglabāsim un spēlē būsim vēl niknāki, nežēlojot ne sevi, ne pretinieku," ziņu aģentūrai LETA sacījis izlases treneris. 

Visu rakstu lasiet trešdienas laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pievērs uzmanību!

Ķēdaiņi atrodas 215 kilometru attālumā no Latvijas galvaspilsētas Rīgas. Ieeja spēlē bez maksas
Lietuvietes ir 1997. gada Eiropas čempiones, bet pēdējos piecos finālturnīros viņām nav izdevies iekļūt pusfinālā
Latvijas un Lietuvas basketbolistes savā starpā tikušās 30 reižu. Latvietes guvušas 10 uzvaru, lietuvietes - 19, bet viena spēle noslēgusies neizšķirti

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi