Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Vecvagars: Iespēja nokļūt Pasaules kausa izcīņā ir tuvu

Latvijas vīriešu basketbola izlasei iespēja nokļūt nākamā gada Pasaules kausa izcīņā ir tuvu, uzskata komandas galvenais treneris Arnis Vecvagars.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase septembrī aizvadīja divas Pasaules kausa kvalifikācijas spēles - savā laukumā ar 85:74 uzvarēja Eiropas čempioni Slovēniju, bet pēc tam dramatiskā cīņā viesos ar 82:85 atzina spēcīgās Spānijas pārākumu.

"Manuprāt, izdarījām visu, cik konkrētos apstākļos varējām. Bija jūtams, ka spēlētāji laikus sākuši gatavoties sezonai, taču vēl nav sajutuši spēļu garšu. Tāpēc ļoti labi, ka varējām aizvadīt pārbaudes spēles ar nopietniem pretiniekiem. To laikā snieguma kvalitātes līkne gāja uz augšu," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Vecvagara teikto.

Latvijas komandai šajos mačos nācās iztikt bez tādiem spēlētājiem kā Kristaps Porziņģis, Dāvis un Dairis Bertāni, Rolands Šmits, Anžejs Pasečņiks, Žanis Peiners, Rodions Kurucs un Mareks Mejeris.

"Pirmajā pārbaudes spēlē ar Somiju varēja izspēlēties tie, kas vēl bija bez klubiem, un debitēja Artjoms Butjankovs un Artūrs Strautiņš. Ņemot vērā, ka sezonas laikā, ļoti iespējams, nebūs pieejami daudzi spēlētāji, ir svarīgi paplašināt to basketbolistu loku, kuri bijuši iesaistīti mūsu darbā. Šī pieredze var noderēt," uzskata Vecvagars. "Žēl, ka savainojuma dēļ Espo nevarēja spēlēt Kaspars [Vecvagars]. Labprāt būtu iesaistījuši Artūru Žagaru, taču klubs bija ar mieru viņu atbrīvot tikai 10.septembrī, kad priekšā bija tikai oficiālās spēles, tāpēc nolēmām šoreiz viņu neraustīt."

Cīņā ar Spānijas izlasi Latvijas basketbolisti nebija tālu no uzvaras, tomēr, esot iedzinējos ar 81:82, grūtu metienu no groza apakšas realizēja Hoakins Koloms, kurš tādējādi spāņus izvirzīja vadībā. Vecvagars gan uzsvēra, ka viņam nav nekādu pārmetumu par savas komandas darbību šajā epizodē.

"No malas skatoties, vienmēr var atrast iespējas, kur kaut ko izdarīt labāk. Konkrētajā situācijā Kolomam palīdzēja ne tikai pieredze un meistarība, bet arī veiksme. Mūsu spēlētāji viņam pamatīgi apgrūtināja dzīvi, vienlaikus izvairoties no soda. Metiens bija ļoti sarežģīts," norādīja Latvijas izlases galvenais treneris.

Tiesa, uzreiz pēc tam Latvijas izlase izspēlēja bumbu laukumā, kas beidzās ar kļūdu.

"Kad Jānis Timma izdarīja tālo piespēli Rihardam Lomažam, viņš aiz priekšā esošā pretinieka neredzēja spāņu aizsargu, kurš varēja pārķert bumbu. Pēc Koloma precīzajiem sodiem sarežģītām sadarbībām nebija laika. Jānis Strēlnieks tika pie metiena, bet…," atzina Vecvagars. "Maz pietrūka, lai šajā ciklā būtu izdarījuši maksimumu, bet dzīvē viss ir līdzsvarā - ceru, nākamreiz veiksme būs mūsu pusē."

Sagaidāms, ka arī nākamajās spēlēs, kas būs novembra un decembra mijā, Latvijas izlasei nevarēs palīdzēt daudzi vadošie basketbolisti.

"Bez viņiem pērn uzvarējām ne tikai zviedrus, bet arī turkus. Turklāt problēmas būs visiem. Piemēram, ļoti interesanti, kādā sastāvā 29.novembrī uz Rīgu brauks Melnkalnes izlase, jo daudzi tās spēlētāji nāk no Podgoricas Budučnost, kas tajā dienā aizvadīs ULEB Eirolīgas spēli ar Pirejas Olympiakos. Gatavosimies cīnīties ar tiem spēkiem, kādi būs. Un nešaubos, ka mūsu Eirolīgas spēlētāji brauks palīgā, ja vien būs kaut mazākā iespēja. Visi jūt savu un mūsu komandas potenciālu, visi grib nokļūt Pasaules kausa izcīņā. Tāda iespēja ir tuvu," uzsvēra Vecvagars.

Ņemot vērā pirmā posma rezultātus, šobrīd Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā Spānija ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs ir pirmajā vietā, kamēr ar sešiem panākumiem seko Turcija, bet Latvijai ir piecas uzvaras. Pa četriem panākumiem izcīnījušas Melnkalne un Ukraina, bet Slovēnija iekrājusi divas uzvaras.

Trīs labākās I apakšgrupas komandas izcīnīs ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru.

Pirmajā posmā Latvija pa divām reizēm spēkojās ar Turciju un Ukrainu, kā arī Zviedriju, kas netika nākamajā kvalifikācijas kārtā.

Kvalifikācijas turpinājumā Latviju 29.novembrī gaida cīņa Rīgā pret Melnkalni, bet 2.decembrī viesos būs duelis pret Slovēniju. Visbeidzot nākamā gada 22.februārī gaidāma cīņa savā laukumā pret Spāniju, bet atlase tiks noslēgta 25.februārī izbraukumā ar dueli pret Melnkalni.

Pasaules kausa finālturnīrs nākamgad notiks Ķīnā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi