Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

VEF Rīga ar spēli pret Kurtinaiša trenēto Himki sāk Vienotās līgas sezonu

Ar principiālu spēli pret Maskavas apgabala Himki jauno VTB Vienotās līgas sezonu sāks VEF Rīga basketbolisti. Cīņa ar pagājušās sezonas rīdzinieku trenera «leišu karaļa» Rima Kurtinaiša vadīto klubu būs arī vefiešu pirmā oficiālā spēle savā laukumā šosezon. Tādu, starp citu, nebūs daudz, jo Latvijas čempionāta mājas spēles VEF šosezon aizvadīs ārpus Rīgas. Spēles sākums Arēnā Rīga pulksten 19.30, bet pulksten 22 to ierakstā rādīs LTV7.

VTB Vienotajā basketbola līgā trešā sezona sākās jau septembra beigās, taču lielākā daļa klubu šajā laikā bija aizņemti dažādu Eiropas kausu kvalifikācijā, tāpēc turnīrā iesaistīsies tikai šonedēļ. Līdzšinējo 12 komandu vietā pamatturnīrā startēs jau 18 vienības. VTB saimei pievienojušies Čehijas un Kazahstānas klubi. Galvenie favorīti gan palikuši iepriekšējie - Krievijas lielklubi, kuriem konkurenci centīsies sastādīt spēcīgākās komandas no Lietuvas un Polijas.

VEF Rīga basketbolistiem iepriekšējās divās sezonās neizdevās nopietni iesaistīties cīņā par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, bet šogad gan play-off ir plašāks nekā iepriekš un tajā iekļūs četras no apakšgrupas deviņām komandām. VEF cer tikt četriniekā. Konkurence ir spēcīga, taču noteikti ne lielāka kā ULEB Eirolīgas kvalifikācijā, kur vefieši, kaut klusībā, tomēr cerēja izcīnīt ceļazīmi uz pamatsacensībām.

ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīra barjeru nepārvarēja arī rīdzinieku pirmie pretinieki VTB līgā Himki, kuriem gan šī neveiksme bija daudz sāpīgāka, jo kluba ambīcijas ir ievērojami lielākas. Rīgā Kurtinaitim, kurš pērn lika pamatus gana veiksmīgajai VEF sezonai, īpaša sagaidīšana gan neesot paredzēta. Lielāks akcents tiekot likts uz sezonas atklāšanas atzīmēšanu, tāpēc līdzjutēji Arēnā Rīga tiek gaidīti agrāk - pulksten 19 ar mūziķa Gustavo uzstāšanos sāksies īpašs pirmsspēles šovs, bet basketbolisti laukumā dosies pusstundu vēlāk. Viņu vidū būšot arī Gatis Jahovičs, Kaspars Bērziņš un Marks Perijs, kuri savainojuma dēļ izlaida Latvijas čempionāta pirmo spēli Liepājā.

Traumu dēļ Himkiem nevar palīdzēt pazīstamais horvāts Zorans Planiničs un austrālietis Metjū Nīlsens. Pretinieku sastāvā tik un tā netrūks zvaigžņu. Savulaik NBA klubu formas pielaikojuši gan amerikāņi Ostins Dejs un Kriss Kvinns, gan krievi Timofejs Mozgovs un Sergejs Moņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi