Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 24. maijs
Marlēna, Ilvija, Ziedone

VEF Rīga treneris Butauts gandarīts par sniegumu pret Gravelines

VEF Rīga galvenais treneris Ramūns Butauts slavēja basketbolistus par otrdien izcīnīto uzvaru Eiropas kausa spēlē pār Francijas Gravelines, taču īpaši viņš pateicās līdzjutējiem un priecājās par komandas gara atgriešanos.

Butauts žurnālistiem teica, ka uzvara ir ļoti svarīga, pirmkārt, psiholoģiski, taču komanda arī spēlējusi skaisti. Treneris gan atgādināja, ka gūtais panākums  VEF Rīga vēl neko negarantē, un nākamajās spēlēs gaida smagi pārbaudījumi.

Butauts visupirms pateicās skatītājiem, kas bija ieradušies klātienē atbalstīt VEF Rīga, neraugoties uz komandas iepriekš piedzīvotajām neveiksmēm. Ja arī līdzjutēju nebija ļoti daudz (1600), tie komandai bija īsts atbalsts, sacīja Butauts, paskaidrojot, ka īstus draugus iepazīst nelaimē, jo pēc uzvarām visi ir gatavi draudzēties.

Butauts ir gandarīts par komandas parādīto cīņassparu un kolektīvu pašaizliedzību. Treneris sacīja, ka videoieraksta pētīšanā varēs atrast arī kļūdas, taču tas nemazina viņa apmierinātību ar komandas veikumu.

"Bija labs noskaņojums, laba disciplīna, azarts, un spēlējām kā komanda," ar uzvarētāja pārliecību teica Butauts. "Esmu apmierināts," viņš piebilda.

Pēc smagās neveiksmes iepriekšējā Eiropas kausa spēlē Spānijā pret Valencia Latvijas čempionvienība sapulcējusies uz nopietnu sarunu, un Butauts priecājās, ka viņa teiktais sasniedzis VEF Rīga spēlētāju sirdis. Pozitīvas pārmaiņas bijušas redzamas jau iepriekšējā spēlē pret Liepājas Lauvām.

"Domāju, ka mēs atkal kļūstam par komandu," optimistiski piebilda treneris. "Taču šodienas panākums mums vēl neko negarantē, nedrīkst apstāties, jāiet uz priekšu," nākotnē raudzījās Butauts.

Līdzšinējos sarežģījumus VEF Rīga veicināja iepriekš piedzīvotā neveiksmju virkne, jo tas ir loģiski, ka zaudējumi sportā tāpat kā citiem likstas ikdienas dzīvē raisa nelabvēlīgu gaisotni, sprieda Butauts. Turpmākajās spēlēs VEF Rīga vajadzēšot spēlēt ar 120 procentu koncentrēšanos, jo ar simtprocentīgu atdevi nepietikšot spēlē pret spēcīgākiem pretiniekiem.

Butauts uzsvēra, ka Gravelines ir Francijas čempionāta līderi, kas rāda līdzsvarotu spēli un mūsdienīgu basketbolu. Viņš slavēja arī Gravelines treneri Kristianu Monšo, kuram pašam par spēli nebija daudz ko teikt. VEF Rīga spēlēja labi, Gravelines - slikti, un Francijas komandai izšķirošos brīžos neizdevās no 10 punktu deficīta saasināt spēli, savu skatījumu atklāja Monšo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi