Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

VIDEO: Bertānam 17 punkti un lieliska noslēdzošā ceturtdaļa Spurs uzvarā

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns pirmdien iemeta 17 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kurā veica vairākas lieliskas epizodes ceturtajā ceturtdaļā un palīdzēja pēdējā laikā neveiksmīgi spēlējošajai Sanantonio Spurs komandai savā laukumā ar rezultātu 100:98 (21:23, 26:22, 23:27, 30:26) uzvarēt Memfisas Grizzlies.

Spurs izcīnīja pirmo uzvaru savā laukumā kopš 30.janvāra un svinēja vien trešo uzvaru pēdējās 11 spēlēs. Tikmēr līgas pastarīte Grizzlies zaudēja 14.spēlē pēc kārtas.

Kaut Bertāns 11 no saviem punktiem guva ceturtajā ceturtdaļā, par vēl spožāku zvaigzni kļuva pieredzējušais Tonijs Pārkers, kurš šī nogriežņa vidū guva astoņus savas komandas punktus pēc kārtas, palīdzot no 85:85 panākt 93:87.

Bertāns šoreiz dueli sāka no rezervistu soliņa, spēlējot 19 minūtes, kuru laikā trāpīja visus četrus divpunktu metienus, vienu no pieciem tālmetieniem un sešus no septiņiem soda metieniem. Tāpat latvietis izcīnīja četras atlēkušās bumbas, izdarīja trīs rezultatīvas piespēles un viņam esot laukumā Spurs guva par 16 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija augstākais rādītājs.

 

Bertāns aizvadīja savu rezultatīvāko spēli kopš 13.janvāra, pirmoreiz NBA karjerā tik daudz punktus sametot mačā, kurā trāpījis tikai vienu tālmetienu. Tāpat viņš sasniedza sezonas rekordu soda metienos, tikai par vienu precīzu raidījumu atpaliekot no karjeras rekorda.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 23 punktiem bija 35 gadus vecais Pārkers, kamēr Bertāns kļuva par otro rezultatīvāko spēlētāju.

Spurs rindās pēc traumas apārstēšanas laukumā atgriezās Lemarkuss Oldridžs, tomēr viņš šajā duelī izcēlās vien ar septiņiem punktiem un astoņām bumbām zem groziem.

Tikmēr Grizzlies rindās ar 23 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Marks Gazols, kamēr 21 punktu sameta Dilons Brukss.

Bertāns pirmoreiz laukumā izgāja otrās ceturtdaļas sākuma daļā, kad viesi bija veikuši pirmo izrāvienu, Spurs nokļūstot iedzinējos ar 23:31. Bertāns uzreiz iemeta trīs soda metienus, kā arī izpildīja rezultatīvu piespēli Kailam Andersonam, neļaujot viesiem palielināt pārsvaru. Puslaika beigās viņš iemeta vēl vienu soda metienu un spēles vidū Spurs jau bija priekšā ar 47:45.

Gandrīz visu trešo ceturtdaļu Bertāns atpūtās, kamēr cīņa turpinājās līdzīga, bet vadībā pārsvarā bija Grizzlies. Izšķirošais nogrieznis sākās ar Bertāna tālu metienu, kurā tomēr tika uzkāpts uz trīspunktu līnijas, panākot 72:72. Arī nākamos savas komandas punktus iemeta viņš, kad ietrieca bumbu grozā pēc Andersona piespēles pāri visam laukumam, bet pēc minūtes abi sportisti izveidoja mača skaistāko epizodi - Andersons no laukuma stūra atmuguriski raidīja bumbu groza virzienā un latvietis veica alley-oop danku.

 

Latvieša tālmetiens vēl panāca 85:83, bet pēc tam sekoja Pārkera slavas nogrieznis. Priekšpēdējā minūtē Bertāns trāpīja divus soda metienus un arī ietrieca bumbu grozā, tobrīd panākot 98:89. Kaut pārsvars likās drošs, pēdējās sekundēs pretinieki vēl spēja to nedaudz apdraudēt, tomēr Spurs guva svarīgu uzvaru.

Spurs ar 37 uzvarām 64 spēlēs pakāpusies uz piekto vietu Rietumu konferencē, apsteidzot Minesotas Timberwolves. Tagad Sanantonio basketbolistus gaida smags trīs spēļu izbraukums pret Goldensteitas Warriors, Oklahomasitijas Thunder un Hjūstonas Rockets vienībām.

Savukārt Grizzlies ar 18 uzvarām ir Rietumu konferences pēdējā, 15.pozīcijā.

Bertāns palicis šosezon vienīgais latviešu basketbolists NBA. Kā vēstīts, Ņujorkas Knicks latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis 7.februārī sarāva ceļgala krusteniskās saites, kas viņu no basketbola atturēs uz daudziem mēnešiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi