Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

VIDEO: Porziņģis NBA laukumā atgriežas ar 18+7 Dalasas zaudējumā

Pirmo reizi kopš 2018. gada februāra NBA laukumā devies latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis, kurš trešdien pirmssezonas pārbaudes spēlē Detroitā 19 minūšu laikā guva 18 punktus Dalasas Mavericks labā, tomēr komanda piekāpās mājiniekiem Pistons ar 117:124.

Spēles pirmās trīs ceturtdaļas allaž vadībā bija Dalasa, pārsvaram sasniedzot pat 15 punktus, tomēr mājinieki izrādījās labāki spēles noslēdzošajā daļā. Trešās ceturtdaļas beigās Detroita panāca neizšķirtu, bet pēdējās 12 minūtēs uzvarēja ar 38:31, visā spēlē esot pārāki ar 124:117.

Kristaps spēli sāka starta pieciniekā, nospēlējot 19:07 minūtes. Šajā laikā mērķi sasniedza septiņi no viņa 18 metieniem no spēles (2p 5/11, 3 p 2/7, 1p 2/2), tāpat latvieša rēķinā septiņas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viena pārtverta piespēle, divas personīgās piezīmes. Ar Kristapu laukumā Dalasa guva par 13 punktiem vairāk kā pretinieki - tas bija pārliecinoši labākais rādītājs komandā. Jāpiebilst, ka latvietis laukumu pameta trešās ceturtdaļas beigās, kad Dalasai vēl bija dažu punktu pārsvars.

Dalasas labā 21 punkts, astoņas atlēkušās un piecas piespēles slovēnim Lukam Dončičam, bet 17 punkti Timam Hārdevejam, kuru kopā ar Kristapu Dalasa gada sākumā ieguva maiņas darījumā no Ņujorkas.

Uzvarētāju labā 19 punkti Timam Kenardam, 18 Derikam Rouzam, bet 17 pievienoja līderis Bleiks Grifins.

Vēl citā mačā nepilnu deviņu minūšu laikā 12 punktus pamanījās iekrāt Dāvis Bertāns, palīdzot Vašingtonas Wizards pārbaudes spēlē Ķīnā uzvarēt vietējo vienību Guandžou Long-Lions - 137:98.

Dāvis realizēja trīs no četriem tālmetieniem un visus trīs soda metienus, tāpat viņa rēķinā trīs atlēkušās bumbas un viena pārtverta piespēle. Ar latvieti laukumā Vašingtona guva par 23 punktiem vairāk kā pretinieki, kas bija starp labākajiem rādītājiem komanda. Vašingtonai 21 punktu guva Morics Vagners.

Abām latviešu pārstāvētajām komandām nākamās spēles paredzētas sestdien. Dalasa spēkosies ar Milvokī Bucks, bet Wizards paredzēts duelis ar Ņujorkas Knicks.

Jaunā NBA sezona sāksies 22. oktobrī.

Kristaps šovasar parakstīja piecu gadu līgumu ar Dalasas klubu par 139 miljoniem eiro, savukārt Bertāns Vašingtonā nonāca maiņas darījumā no Sanantonio Spurs.

ziņa papildināta ar informāciju par Dāvja Bertāna sniegumu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi