Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 11. oktobris
Silva, Monta, Tince

VIDEO: Šāda snieguma dēļ Dāvi Bertānu atzīst par kārtas labāko basketbolistu Spānijā

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns no Vitorijas Laboral Kutxa komandas nosaukts par Spānijas augstākās līgas (ACB) čempionāta piektās spēļu kārtas labāko spēlētāju.Šādu atzinību latvietis izpelnījies par savu sniegumu svētdienas regulārā čempionāta mačā, kad viņš ar 19 gūtiem punktiem un double-double palīdzēja Laboral Kutxa komandai ar 87:67 savā laukumā pārliecinoši pārspēt Manrezas La Bruixa d'Or vienību.

Latviešu uzbrucējs nospēlēja 32 minūtes un 39 sekundes, kuru laikā realizēja abus izpildītos divpunktu metienus un piecus no deviņiem tālmetieniem, kļūstot par cīņas otro rezultatīvāko spēlētāju. Tāpat Bertāns izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, izprovocēja trīs noteikumu pārkāpumus un pats nopelnīja divas piezīmes, tiekot pie 28 efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija augstākais rādītājs vienībā.Par Bertānu labāku lietderības koeficientu aizvadītajā kārtā iekrāja nigērietis Dželīls Akindele no latvieša Rolanda Šmita pārstāvētās Fuenlavradas Montakit vienības (35 punkti) un horvāts Zeļko Sakičs no La Bruixa d'Or komandas (29 punkti), tomēr viņi uz kārtas labākā spēlētāja titulu nepretendēja, jo basketbolistu pārstāvētās komandas piedzīvoja zaudējumus."Sajūtas var būt labas vienīgi pēc uzvaras. Mani komandas biedri atrada mani labās metienu pozīcijās un lieliski cīnījās par atlēkušajām bumbām, kas man ļāva gūt tik daudz punktu," Bertāna teikto citē turnīra rīkotāji. "Man ir jāturpina labi spēlēt zem groziem. Atlēkušo bumbu rādītāji nekad nav bijusi problēma, tomēr šī ir spēles sastāvdaļa, kur man ir jānotur savs līmenis."Čempionāta kopvērtējumā Daira Bertāna pārstāvētā Bilbao Basket komanda ar četrām uzvarām piecās spēlēs ieņem ceturto pozīciju, atpaliekot vien no bez zaudējumiem spēlējošajām Malagas Unicaja un Madrides Real, kā arī Barcelona.__

Laboral Kutxa ar divām uzvarām pakāpusies uz 11.vietu, Montakit ar vienu panākumu atrodas 15.vietā, bet Kristapa Porziņģa pārstāvētā Sevilla komanda ir bez uzvarām, ieņemot pēdējo vietu 18 klubu konkurencē.

Pēc regulārā čempionāta spēlēm izslēgšanas turnīrā startēs astoņas labākās komandas, bet divi vājākie klubi zaudēs vietu čempionātā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi