Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Visockis-Rubenis: Liepājā izveidota latviska un interesanta komanda

Pamatīgas pārmaiņas starpsezonā piedzīvojuši visi Latvijas basketbola klubi, tostarp bronzas medaļas pašmāju čempionātā izcīnījušais BK Liepāja. "Visi meklē uzvarētājus. Tiklīdz komanda kaut ko sasniedz, spēlētāju vērtība divkāršojas vai pat trīskāršojas," komandas treneris Artūrs Visockis-Rubenis neslēpj, ka pēc Latvijas kausa fināla sasniegšanas un pašmāju čempionāta godalgu izcīnīšanas līderi teju vai izķerti, tomēr tas nemainīšot Liepājas kluba pārliecību un ambīcijas – mērķis ir vismaz noturēt vai pat pārspēt pavasarī sasniegto līmeni.

"Kad es pirms trīs gadiem ierados Liepājā, veidojām komandu no nulles, un šajā starpsezonā notika kaut kas tuvu tamlīdzīgs," situāciju vasarā raksturoja treneris Visockis-Rubenis. Augstāko novērtējumu izpelnījās pagājušajā sezonā vairākkārt par mēneša labāko spēlētāju Latvijas – Igaunijas līgā atzītais Kārlis Šiliņš. Centra uzbrucējs pārcēlies uz vienu no Eiropas spēcīgākajiem nacionālajiem čempionātiem Vācijas bundeslīgu, kur pārstāvēs Getingenes komandu. Saspēles vadītāji Renārs Birkāns un Juris Vītols, kā arī pieredzējušais uzbrucējs Arnolds Helmanis pārcēlušies uz citiem Latvijas klubiem Ventspilī un Rīgā, Kārlis Žunda devies uz Igaunijas komandu Keila, bet Ričards Vanags un Frederiks Meinarts izaicinājumus meklēs viņpus Atlantijas okeāna. "Galvenās figūras – saspēles vadītājs un centrs – ir projām. Tas būs izaicinājums, taču gudrība ir tajā, ka spēles stils ir jāpielāgo spēlētājiem," Visockis-Rubenis neslēpa, ka sezonas sākumā optimālais spēles stils jaunajam komandas modelim vēl tiks meklēts, taču pamatprincipi, pie kuriem pieturēties, ir palikuši līdzšinējie. "Paveicam pamatlietas, un pārējo spēles stilu ļausim viņiem pašiem izveidot."

Kluba vadība paudusi gandarījumu par to, ka Liepājas komanda ir vienīgā Latvijas pārstāve augstākajā līgā, kas šosezon iztiek bez papildspēkiem no ārzemēm. Uz Liepāju pārcēlušies pēdējo sezonu Latvijas Universitātes vadošie spēlētāji Ričards Vitoļskis un Reinis Avotiņš, no ārzemēm atgriezušies Kristaps Ķilps, Klāvs Dubults un Ervīns Jonāts, jaunā lomā sevi lūkos apliecināt iepriekšējās sezonās VEF Rīga vadošo saspēles vadītāju ēnā palikušais Emīls Krūmiņš. "Manuprāt, esam atraduši interesantus spēlētājus. Daži no viņiem atgriezušies Latvijā pēc paceļošanas pa ārzemēm un vēlas izmantot Liepāju kā tramplīnu savai karjerai. Tā zināmā mērā ir tāda mūsu misija – iedot šiem spēlētājiem iespēju. Kādu izcelt vadošā lomā, kādam ļaut sevi pierādīt pēc traumas. Būs latvisks un interesants kolektīvs," solīja treneris.

Izmaiņas būtiski skārušas arī komandas treneru korpusu. Vēl pagājušās sezonas gaitā, viesojoties Liepājā, Visockis-Rubenis izcēla vienotā treneru kolektīva nopelnu komandas panākumos, taču šovasar nācies meklēt jaunus palīgus. Juris Umbraško kļuvis par galveno treneri Rīgas Zeļļu komandā, bet Krists Pīternieks atgriezies pie ģimenes galvaspilsētā un vadīs VEF Rīga fārmklubu RSU/VEF Rīga. "Jāsaka godīgi, sajūtas ir divējādas, jo viņu karjeras turpinājums radīja gan lepnumu, gan galvassāpes," ar smaidu atzina Visockis-Rubenis, kurš pateicās savam palīgam Arvim Steckim par spēju pielāgoties situācijai un uzņemties papildus pienākumus laikā, kad galvenais treneris bija aizņemts Latvijas valstsvienības sastāvā. Komandai piesaistīts arī Olafs Ozols. "Sākām gatavoties sezonai mazliet agrāks. Kad valstsvienībai bija nometne Liepājā, paralēli sarīkoju nometni arī kluba basketbolistiem. Tajā iepazīstinājām ar galvenajām vadlīnijām un spēles principiem – aizsardzību, uzbrukumu, komandas kultūru, parunājām par mērķiem. Tālāk jau Arvis ar pārējiem kolēģiem turpināja to darbu un es sekoju tam līdzi ar mūsdienu tehnoloģiju palīdzību," Visockis-Rubenis ieskicēja gatavošanos sezonai.

Treneris neslēpa, ka par skaļiem mērķiem sezonas sākumā runāt vēl ir pāragri, jo vispirms ir jāsaprot, kur komanda šobrīd atrodas spēku samērā ar konkurentiem. "Sezonas griezumā, protams, arī mums ir savi uzdevumi – izcīnīt medaļu Latvijā, sasniegt finālu kausa izcīņā un beidzot iekļūt izslēgšanas turnīrā Latvijas – Igaunijas līgā. To, vai un kā tas izdosies, vēl ietekmēs daudz un dažādi faktori sezonas gaitā," Visockis-Rubenis norādīja uz snieguma, savainojumu vai vienkārši komandu sastāva pārmaiņām. "Forši ir tas, ka Latvijas līgā ir septiņas komandas, un beidzot ir jācīnās par vietu ceturtdaļfinālā. Katra mazākā uzvara vai zaudējums var ļoti daudz izšķirt, tāpēc intrigas ziņā ir sperts solis uz priekšu." Atšķirībā no iepriekšējām sezonām, kad visas Latvijas – Igaunijas līgā startējušās komandas iekļuva Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas turnīrā, šosezon no septiņām viena izrādīsies lieka.

Liepājnieki sezonu sāks svētdien, kad uzņems Latvijas Universitātes komandu. Jau piecas dienas vēlāk gaidāms pirmais Kurzemes derbijs pret BK Ventspils.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi