Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Vītola: Saprotam, ka TTT Rīga var tikt Eirolīgas izslēgšanas turnīrā

Latvijas spēcīgākā sieviešu basketbola komanda TTT Rīga apzinās, ka var iekļūt prestižās Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas izslēgšanas turnīrā, un spēlētājas darīs visu, lai tur nonāktu, aģentūrai LETA apliecināja vienības basketboliste Kristīne Vītola.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka TTT Rīga trešdien Eirolīgas pamatturnīra 12.kārtas mačā savā laukumā ar rezultātu 70:44 pārspēja Grieķijas klubu Pirejas Olympiakos.

Lai arī otrajā puslaikā rīdziniecēm jau bija iekrāts solīds pārsvars, Olympiakos basketbolistes tik un tā centās aizķerties un sagādāja gana sīvu pretestību.

"Otrajā puslaikā mēģinājām spēlēt brīvi un atraisīti, bet, protams, pretinieces tik viegli uzvaru atdot nevēlējās. Tāpēc brīžiem varbūt spēles otrajā daļā bija gana saspringta cīņa. Par katru punktu vienmēr jācīnās," teica Vītola.

Spēles sākums TTT Rīga basketbolistēm gan bija neveiksmīgs, nespējot apturēt pretinieču uzbrukumus, kas viešņām pirmajās trīs minūtēs ļāva iekrāt deviņu punktu pārsvaru.

"Neveiksmīgais sākums bija mūsu aizsardzības vaina. Varbūt jau no pirmās minūtes nebijām pietiekami koncentrējušās, grūti teikt. Pret nākamajām pretiniecēm ir jāsaņemas, nevaram viņām ļaut šādi ieskrieties. Šoreiz atspēlējāmies, bet pret citām pretiniecēm tas var arī nenostrādāt," atzina Vītola.

Uzreiz pēc šāda pavērsiena TTT Rīga galvenais treneris Mārtiņš Zībarts ņēma minūtes pārtraukumu, pēc kā rīdzinieces savu sniegumu uzlaboja.

"Treneris minūtes pārtraukumā bija ļoti nikns, bet viņš vērsa uzmanību, ka mums pretinieces ir jāapstādina ar sodiem. Tas pats bija arī Francijā pret Šarlevilmezjēras Flammes Carolo - ļāvām pretiniecēm ieskrieties, kas pēc tam tas viss vēlās kā tāda liela bumba. Mums vajag būt agresīvākām un neļaut viņām iemest vieglus punktus," norādīja Vītola.

"Aizsardzība, agresivitāte un trenera uzstādījumu izpildīšana bija iemesli, kāpēc spēli pret Olympiakos izdevās uzvarēt," uzsvēra basketboliste, kura šajā mačā iemeta 13 punktus.

Šī sezona FIBA Eirolīgā rīdziniecēm bijusi laba un viņas 12 spēlēs guvušas septiņas uzvaras, kas ļauj grupā ieņemt trešo vietu un reāli pretendēt dalībai izslēgšanas turnīrā.

"Saprotam, ka varam tikt četriniekā. Darīsim visu, lai mēs tur arī būtu. Šī Eirolīgas sezona jāvērtē pozitīvi, bet nevaram apstāties - ir jāmēģina sasniegt tā virsotnīte, ko varam sasniegt," izteicās Vītola.

Grupas līderpozīcijā ar 11 uzvarām 12 spēlēs ir Kurskas Dinamo, kam ar septiņām uzvarām 11 mačos seko Stambulas Fenerbahce, bet trešā ar septiņiem panākumiem 12 dueļos ir TTT Rīga. Tālāk sešiem panākumiem seko Šopronas Uniqa un Salamankas Perfumerias Avenida, bet piecas uzvaras 11 spēlēs ir Antakjas Hatay kontā. Septītā ar četrām uzvarām 12 cīņās ir Šarlevilmezjēras Flammes Carolo, kamēr vienu panākumu guvusi Pirejas Olympiakos.

Labākās četras vienības cīnīsies izslēgšanas sacensībās, kamēr piekto un sesto vietu ieguvējas sezonu turpinās FIBA Eirokausa ceturtdaļfinālā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi