Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Žagars: Gūtā pieredze Spānijā būs tikai neliela priekšrocība

Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētāju pieredze, kas gūta spēlējot Spānijas komandās, būs neliela priekšrocība Pasaules kausa spēlē pret Spānijas valstsvienību, norādīja Latvijas basketbolists Artūrs Žagars.

Latvijas izlase šodien Pasaules kausa otrajā grupu turnīrā L apakšgrupā, turpinot cīņu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, tiksies ar Spāniju. Spēles sākums paredzēts plkst.12.45 pēc Latvijas laika.

"Ļoti augsta līmeņa pretinieki, kas ir labi saspēlējušies. Viņi jau ļoti ilgi spēlē kopā, ir vairāki pieredzējuši spēlētāji. Kā jau spāņi, viņi noteikti māk labi spēlēt. Viņiem ir daudz lielāka pieredze ar FIBA noteikumiem nekā varbūt tas bija Kanādai vai Francijai. Noteikti būs grūta spēle," teica Žagars.

Lielākā daļā Latvijas izlases spēlētāju kādu daļu savas karjeras ir pavadījuši Spānijas komandās, un Žagars norādīja, ka tas laukumā latviešiem arī nedaudz palīdzēs.

"Tā būs tikai neliela priekšrocība, jo pret lielāko daļu Spānijas izlases basketbolistu ir spēlēts, tāpēc viņi ir nedaudz pazīstamāki. Labāk zināms ir viņu individuālais spēles stils, kādas katram atsevišķi ir stiprās un vājās puses, salīdzinot kā tas bija pret kanādiešiem vai francūžiem," skaidroja spēlētājs.

"Zināt to visu ir labi, bet spēles situācijā tāpat sanāk reaģēt vairāk ar instinktiem, tāpēc noteikti būs interesanti," piebilda Žagars.

Latvijas basketbolists Spānijā pavadīja lielāko daļu savas karjeras, spēlējot gan Badalonas "Joventut" jauniešu komandā, gan pieaugušo vienībā Spānijas čempionātā un Eirokausā.

"Spānijas izlasē ir man tuvs draugs Hoels Para, esam viena gada spēlētāji. Spānijā izgājām cauri visiem turnīriem kopā. Noteikti būs patīkami satikties laukumā, taču  spēles laikā vairs nebūsim draugi," atklāja Žagars.

Svētdien latvieši tiksies ar Brazīliju, kas piektdien spēkosies ar Kanādu.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiek Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi