Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Zībarts: Mums izlozē trāpījās visstiprākais pretinieks

Latvijas sieviešu basketbola izlasei 2019.gada Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra izlozē trāpījās visstiprākais iespējamais pretinieks - Spānija, pēc izlozes pauda valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Jau ziņots, ka Latvijas sieviešu basketbola izlase Latvijā un Serbijā gaidāmā 2019.gada Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīrā Rīgā tiksies ar Spāniju, Ukrainu un Lielbritāniju.

"Mūsu pirmā pretiniece laikam būs Lielbritānija, kas ļoti pārliecinoši spēlēja kvalifikācijā. Ļoti nopietns pretinieks, Lielbritānijā basketbola attīstība iet uz augšu. "TTT Rīga" komandā pērn bija viena Lielbritānijas izlases spēlētāja, Azanija Stjuarte. Pret Ukrainu esam aizvadījuši pārbaudes spēles, kurās gan tā nebija stiprākajā sastāvā. Spānija komentārus neprasa - pašreizējā Eiropas čempione un viena no stiprākajām komandām pasaulē," pēc izlases secināja Zībarts.

Sagatavošanās posma sākums paredzēts 13.maijā.

"Aizvadīsim aptuveni astoņas pārbaudes spēles, no kurām lielāko daļu gribētu mājās. Bija pārrunas arī ar Spāniju, ka pie viņiem varētu piedalīties pārbaudes turnīrā, bet tagad ir pavisam cita situācija, jo esam ielozēti vienā grupā. Mums izlozē trāpījās visstiprākais pretinieks, kas ir Spānija," teica Latvijas izlases stūrmanis.

Plānots, ka jau piektdien sāksies biļešu tirdzniecība uz Eiropas čempionāta spēlēm.

Spānijas izlase ir pašreizējā Eiropas čempione un Pasaules kausa bronzas medaļas laureāte. Tikmēr Ukraina iepriekšējā meistarsacīkstēs palika desmitā, kamēr Lielbritānija finālturnīram nekvalificējās.

Rīgā būs arī B apakšgrupas mači, kuros duelēsies Zviedrija, Francija, Čehija un Melnkalne.

Savukārt C apakšgrupā cīnīsies Slovēnija, Turcija, Itālija un Ungārija. Visbeidzot D apakšgrupā otra čempionāta saimniece Serbija spēkosies ar Krieviju, Beļģiju un Baltkrieviju.

Četras grupu uzvarētājas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet astoņas otro un trešo vietu ieguvējas aizvadīs astotdaļfināla spēles.

Latvijas sieviešu valstsvienība Eiropas finālturnīrā startēs devīto reizi, tai skaitā astoto reizi pēc kārtas (1999, 2005, 2007, 2009, 2011, 2013, 2015, 2017, 2019). Lielākie sasniegumi bijusi ceturtā vieta 2007.gadā, kā arī divreiz izcīnīta sestā pozīcija (2005, 2017).

Eiropas čempionāta pirmo sešu vietu ieguvējas nodrošinās ceļazīmi uz 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.

Latvija kontinenta meistarsacīkstes uzņems otro reizi vēsturē - pirmā reize bija 2009.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi