Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Baltic XL/Livonia pārliecinoši revanšējas Miesniekiem Baltijas Top līgas spēlē

Šo svētdien, 29.septembrī, lieliskajā Upesciema stadionā Baltijas Top līgas spēlē RK “Baltic XL/Livonia” savā laukumā pārliecinoši ar 56:3 (35:3) pārspēja šoreiz ne tik spēcīgā sastāvā spēlējošos Ķekavas “Miesnieki”, tādējādi revanšējoties par zaudējumu Latvijas čempionāta finālā pirms divām nedēļām un izcīnot trešo uzvaru šī gada savstarpējās četrās spēlēs.

Svētdien abu vadošo Latvijas regbija klubu – iepriekšējo gadu Baltijas Top līgas finālistu un pusfinālistu “Baltic XL/Livonia” un pēdējos trīs gadu Latvijas čempionu Ķekavas “Miesnieku” – duelis iesāka cīņas par spēcīgās Baltijas Top līgas 5. līdz 7. vietu. “Baltic XL/Livonia” ar 12 punktiem regulāro sezonu pabeidza 6. vietā, bet “Miesnieki”, netikuši pie punktiem, noslēdzošajā 7. vietā. Ja livoniešiem netiktu strīdīgā situācijā atņemti pieci punkti un ieskaitīts tehniskais zaudējums, tad “Livonia” klubs arī trešo gadu pēc kārtas spēlētu vismaz pusfinālā.

Šis bija abu Latvijas regbija grandu ceturtais duelis šogad, pēc iepriekšējām trijām reizēm rezultātam esot 2:1 “Baltic XL/Livonia” labā. Livonieši līdzvērtīgās spēlēs beigās tomēr uzvarēja ar pārliecinošu rezultātu un 30 punktu pārsvaru pirmajās divās tikšanās reizēs jūlijā, bet pirms divām nedēļām Latvijas čempionāta finālā virsroku ņēma miesnieki ar 22:12.  

“Baltic XL/Livonia” pretendēja uz vietu Baltijas Top līgas pusfinālā, taču cerētā tehniskā zaudējuma anulēšana pret  “Šiauļiai” nenotika. Līdz ar to palika spēkā strīdīgā tehniskā zaudējuma piešķiršana, kas nedeva iespēju atgūt atņemtos piecus punktus, kas šādā līdzīgā cīņā starp vairākām līdzvērtīgām komandām ir ļoti daudz, tādējādi pazaudējot vietu četriniekā un tikšanu pusfinālā trešo gadu pēc kārtas.

Spēles rezultātu jau 2. minūtē ar piezemējumu atklāja Edgars Poļikēvičs, bet Džeks Tatu ar precīzu realizāciju panāca 7:0 “Baltic XL/Livonia” labā. Turpinājumā desmit minūtes iniciatīva piederēja miesniekiem, kuri bija tuvu piezmējumam, taču pirmos punktus guva 13.mīnūtē pēc Ričards Iesalnieka precīza soda sitiena no gandrīz 30m – 7:3.

18.minūtē livonieši labi saspēlējās un pa labo malu ienesa otro piezemējumu, ko paveica Aldreds Nordgrens. Tatu vēlreiz bija precīzs realizācijā, panākot “Baltic XL/Livonia” 11 punktu pārsvaru – 14:3. 26.minūtē miesnieku piespēli pārtvēra Miķelis Jurēvičs, kurš pa kreiso malu veica sprintu un savā Vārda dienā atzīmējās ar piezemējumu. Ruslans Sosnars to pašu paveica divas minūtes vēlāk. Tā kā ceturto reizi precīzs realizācijā bija Tatu, tad rezultāts desmit minūtes līdz puslaika beigām jau bija diezgan liels par labu mājiniekiem – 28:3.

Puslaika izskaņā livonietis Mārtiņš Rundāns ienesa piekto piezemējumu, nekļūdīgs turpināja būt Tatu, līdz ar to atpūtā ejot “Baltic XL/Livonia” ar 35:3 vadību pret kļūda aizsardzībā pieļaujošajiem miesniekiem pieteica nopietnas pretenzijas uz uzvaru.

Otrā puslaika sākumā sāka stipri gāzt lietus, spēli tiesnesim pārtraucot uz dažām minūtēm. Puslaika vidū “Baltic XL/Livonia” piezemējums netika ieskaitīts, bet 65.minūtē Dāvida Žideļa piezemējumam nebija ne vainas, nopelnot pirmo punktus otrajā puslaikā. Septīto piezemējumu dominējošajiem “Baltic XL/Livonia” četras minūtes līdz beigām guva Nordgrens, izceļoties otro reizi. Ļoti grūtu realizāciju iesita Tatu.

Priekšpēdējā minūtē ar otro piezemējumu izcēlās arī Rundāns, bet Tatu atkal bija nevainojums, esot 100% precīzam visos astoņos piegājienos un ar 16 punktiem kļūstot par rezultatīvāko mājinieku rindās. Pa desmit punktiem Rundānam un Nordgrenam.

Gan livonieši daudz labāk nospēlēja nekā Latvijas čempionāta finālā, gan arī “Miesnieki” nebija savā labākajā sastāvā, līdz ar to beigās liels pārsvars livoniešiem 56:3.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi