Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 13. septembris
Iza, Izabella

Baltic XL/Livonia regbisti līdzīgā spēlē piekāpjas Baltijas Top līgas čempioniem

Šo sestdien, 24. augustā, RK “Baltic XL/Livonia” izbraukumā Šauļos Baltijas Top līgas spēlē regbijā pret pašreizējiem čempioniem “Vairas” ļoti līdzīgā spēlē, esot iedzinējos pēc pirmā puslaika tikai ar divu punktu starpību (13:15), beigās ļoti spriedzes pilnā galotnē tomēr par vienu punkta tpārsvaru piekāpās – 20:21, informē RK “Livonia” pārstāvis Ivars Bācis.

“Baltic XL/Livonia” sestdien aizvadīja savu ceturto spēli šīs sezonas Baltijas Top līgā. Sezona tika iesākta ar 46:17 uzvaru pār “Miesniekiem”, bet tad izbraukumā līdzvērtīgā spēlē ar 24;31 nācās piekāpties Kauņas “Ažuolas”. Pirms divām nedēļām tika aizvadīta vēl viena līdzīga cīņa pret “Šauļiai”, kurā beigās ar 28:11 pārāki bija livonieši. Taču ar to viss labvēlīgi nebeidzās, jo pēc gūtās uzvaras pret “Šauļiai” komandu “Baltic XL/Livonia” strīdīgā situācijā un ar novēlošanos tika sodīta, saņemot tehniskos zaudējumu un arī naudas sodu.

Līdz ar to pozitīvas bilances vietā izveidojās negatīva – viena uzvara un divi zaudējumi. Turklāt vēl strīdīgo lēmumu par zaudējuma ieskaitīšanu papildināja viena punkta atņemšana. Tādējādi livoniešiem nebija kur atkāpties un bija jāuzvar pēdējo divu gadu čempioni, lai saglabātu cerības uz četrinieku jeb pusfinālu. Arī pretiniekiem nevarēja atļauties zaudēt, jo titula aizstāvētājiem nav sekmīgi sākusies šī sezona, līdzšinējās divās spēlēs vienu reizi panākot neizšķirtu pret “Baltrex”, bet piedzīvojot negaidītu zaudējumu ar 20 punktiem Viļņas “Geležinis Vilkas”.

Rezultātu ar piezemējumu 11. minūtē atklāja mājinieki – 0:5. “Baltic XL/Livonia” centās pārņemt iniciatīvu, kas tikai 30.minūtē rezultējās ar precīzu soda sitienu Džeka Tatu izpidlījumā – 3:5, bet faktiski minūti vēlāk pēc spēlētām ar kapteiņa Enzo Beltramino piezemējumu livonieši izvirzījās vadībā ar 10:5, jo precīzs bija arī Tatu realizācijas sitiens. Pēc pāris minūtēm viesi realizēja otro soda sitienu, panākot 13:5.

Mājinieki puslaika izskaņā atbildēja vispirms ar trīs punktiem, bet pēdējās sekundēs arī ar piezemējumu un realizāciju, tādējādi atpūtā ejot “Baltic XL/Livonia” atrodoties iedzinējos ar diviem punktiem – 13:15.

Otrajā puslaikā pirmajās 10 minūtes rezultāts nemainījās. 50. minūtē mājinieki varēja palielināt pārsvaru, taču neizmantoja labu soda sitiena iespēju. Taču pagāja piecas minūtes un ar otru piegājienu labā soda sitiena situācija tika izmantota, un livonieši bija iedzinējos ar piezemējuma starpību – 13:18.

Pēdējo gadu čempioni turpināja izdarīt spiedienu un ļoti drīz atzīmējās ar vēl trīs punktiem – 13:21. 70. minūtē lietuvieši bija tuvu piezemējumam un turpināja izdarīt spiedienu pie pašas livoniešu ieskaites zonas, taču šī gada Latvijas regulārā čempionāta uzvarētāji sekmīgi aizsargājās un beigās pārtvēra bumbu. 77. minūtē livoniešiem veidojas labs pretuzbrukums, kas varēja radīt labu piezemējuma situāciju, taču tiesnesis saskatīja kļūdu viesiem, samazinot iespējas izlīdzināt rezultātu līdz minimumam.

“Baltic XL/Livonia” pēdējās minūtēs spēlēja arvien aktīvāk, taču viņus gaidīja sarežģīts uzdevums – atspēlēt astoņu punktu deficītu, kas nozīmēja, ka ar piezemējumu un realizāciju nepietika. Priekšpēdējā minūtē livoniešu centieni atmaksājās, jo tika ienests piezemējums un Tatū vēlreiz bija precīzs realizācijā, panākot minimālu deficītu - 20:21. Pēc bumbas ievadīšanas spēlē livoniešu mēģinājumu izvirzīties vadībā apturēja tiesneša svilpe, liecinot par spēles beigām. Līdz ar to “Baltic XL/Livonia” nācās šajā ļoti līdzīgajā spēlē piedzīvot minimālāko zaudējumu ar viena punkta starpību.

Nākamā spēle livoniešiem Baltijas Top līgā būs nākamo sestdien, 31. augustā, kad savās mājās Upesciema stadionā uzņems titulēto “Baltrex”.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmais pārsteigums

Prizmas hokejisti sezonas debijas spēlē sarūgtina čempionus.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi