Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Kurzemes Pavasaris 2013 Kalvenes mežos pulcē 500 orientieristus

7. un 8.aprīlī Kalvenē notika pirmais Latvijas Kausa posms orientēšanās sportā. Sacensības _Kurzemes pavasaris _šoreiz pulcēja 500 orientieristus no Latvijas un tuvākajām kaimiņvalstīm, informē Latvijas Orientēšanās federācija.

Sniegotajos mežos uzvaras elites grupās divu dienu kopvērtējumā izcīnīja Igaunijas sportists Timo Silds un Irina Nuberga no Krievijas. Orientēšanās kluba "Saldus" organizētās sacensības “Kurzemes pavasaris” jau tradicionāli ir Latvijas Kausa izcīņas pirmais posms un, līdz ar to, sacensību sezonas atklāšanas pasākums Latvijas orientieristiem. Pēdējos gados šo sacensību popularitāte arvien pieaug un arvien vairāk spēcīgi ārzemju orientieristi iesaistās cīņā par uzvaru šajās divu dienu sacensībās. Pirmajā dienā sacensība notika vidējā distancē, kuras rezultāti tika skaitīti arī Pasaules ranga ieskaitē. Uz starta stājās vairāki spēcīgi dalībnieki un dalībnieces, tostarp arī Pasaules čempions Edgars Bertuks.

Tomēr uzvaru vīriešu elitē izcīnīja Timo Silds no Igaunijas, kurš 6,3km garo distanci veica pa 36:47. Tikai 18 sekundes sliktāku laiku uzrādīja Krievijas izlases pārstāvis Dmitrijs Cvetkovs, bet Edgars Bertuks ierindojās trešajā vietā, no uzvarētāja atpaliekot 1:03. Sieviešu elitē Irina Nuberga no Krievijas 4,6km garo distanci veica pa 39:09 un pārliecinoši apsteidza Lauru Vīķi (+1:53) un Gabiju Ražaitaiti no Lietuvas (+3:48).

Jāpiebilst, ka sacensību pirmajā dienā startēšanas kārtību noteica sportistu iepriekš uzrādītie rezultāti Pasaules ranga sacensībās un spēcīgākie startēja beigās, kad mežā bija iemītas takas. Otrajā dienā garās distances starta kārtība tika noteikta pēc vienkāršas izlozes rezultātiem.

Timo Silds, kurš pārstāv OK “Alūksne”, uzrādīja labāko laiku arī otrajā dienā, 12,8km garo distanci veicot pa 1:21:53, un uzvarēja kopvērtējumā, bet uz otro vietu, nestartējot Cvetkovam un izstājoties Bertukam, pakāpās Artūrs Pauliņš no OK “Azimuts” - Sm BJSS, kurš divu dienu summā tikai par 14 sekundēm apsteidza Andri Jubeli no “Mežamalas MTB/Madonas BJSS”.

Sieviešu elites sportistēm otrajā dienā bija jāveic 8,2km gara distance, ko atkal visātrāk paveica Irina Nuberga, kura pārstāv Lietuvas klubu “Igtisa”. Nubergai šī distance prasīja 1:12:23, kas ļāva Krievijas sportistei izcīnīt uzvaru divu dienu kopvērtējumā. Laura Vīķe no OK “Kāpa” saglabāja otro pozīciju kopvērtējumā, bet uz trešo vietu veiksmīgas otrās dienas dēļ pakāpās Kristīne Bertuka (CPSS/Meridiāns/Pārgauja).

Latvijas kausa nākamais posms notiks jau nākamajā nedēļā Carnikavas apkārtnē, kurā OK “Kāpa” organizēs “Ziemeļu divdienas”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi