Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Livonia un Eleja sekmīgākie Latvijas jaunatnes čempionāta 3. posmā regbijā

Pagājušajā sestdienā, 25. maijā, "Mapri būve" Latvijas jaunatnes čempionāta trešajā posmā regbijā jaunākajās jauniešu grupās, kas norisinājās Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā, sekmīgāko posmu šajā gadā aizvadīja RK “Livonia”, kas bija trijniekā visās trijās grupās – uzvara un divas otrās vietas. Arī Eleja visās grupās ieguva godalgotas vietas – uzvara un divas trešās vietas, informē RK “Livonia” pārstāvis Ivars Bācis.

Aprīļa vidū LNK stadionā "Mapri Būve" tieši ar jaunatnes čempionātu trim jaunākajām grupām iesākās šī gada Latvijas čempionāti regbijā, uzvaras svinot RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā. Mēnesi vēlāk maija otrajā nedēļas nogalē Baldones stadionā norisinājās otrais posms, kur atkal labākie bija RK “Livonia” U14 grupā un RK “Mītava” U12 grupā, bet jaunākajā U10 grupā šoreiz pirmo vietu ieguva RKĢ (Rīgas Katoļu ģimnāzija).

Pagāja tikai divas nedēļas un trīs jaunāko grupu regbisti atkal devās laukumā, šoreiz atkal citā vietā – Zemgales Olimpiskajā centrā, aizvadot "Mapri būve" Latvijas jaunatnes čempionāta trešo posmu.

U14 grupā piecu komandu konkurencē RK “Livonia” pārliecinoši tika galā ar visiem četriem pretiniekiem, trīs atstājot “sausā” – 14:0 Baldoni, 12:0 Eleju un 10:0 Ļaudoni, bet divus punktus “ļaujot” gūt mītaviešiem – 9:2. Līdz ar to “Livonia” šajā grupā turpināja rādīt dominanci un izcīnīja uzvaru arī trešajā posmā. Otrās vietas liktenis izšķīrās ļoti spraigā duelī, kurā virsroku pār Eleju ar 5:3 ņēma “Mītava”.

U12 grupā vairākas komandas pretendēja uz pirmo vietu, bet to ieguva Eleja, kas vienīgā nospēlēja bez zaudējumiem. Līdzvērtīgā spēlē par pirmo vietu elejieši ar 3:1 pārspēja “Livoniu”, tiekot pie pirmā titula šajā grupā, bet livoniešiem vēlreiz esot otrajiem. Lai arī iepriekšējo divu posmu uzvarētāji “Mītava” vienīgā šoreiz nezaudēja Elejai, nospēlējot 3:3, un tikai ar vienu punktu starpību 4:5 piekāpās vicelīderiem livoniešiem, tomēr mītaviešiem beigās nācās samierināties ar palikšanu ārpus trijnieka, jo ar 4:5 viņi zaudēja Baldonei.

U10 grupā vienīgajā bija divas apakšgrupas, jo turnīrā laukumā izgāja astoņas komandas. “Livonia/Rīga” pārliecinoši uzvarēja visas spēles grupā un finālā par pirmo vietu tikās ar iepriekšējā posma uzvarētājiem RKĢ, kas arī savā grupā tika pie uzvarām. Pirmais puslaiks beidzās neizšķirti 1:1, bet visā spēlē RKĢ uzvarēja ar 4:1. “Livonia” līdz ar to pirmo reizi šajā grupā ieguva godalgu šogad. Spēlē par trešo vietu Eleja, kas grupā knapi ar 4:5 piekāpās RKĢ, neatstāja cerības “Mītavai” – 8:0.

RK “Livonia” prezidents Vigo Valdavs. “Ļoti labs turnīrs. Priekš “Livonia” jauniešu komandām trešajā posmā sasniegti labākie rezultāti šogad. Gribētu uzslavēt spēlētājus, trenerus, vecākus, jo pie labi noorganizēta turnīra šādā karstumā bija grūti.”

“Visvairāk priecē U10 grupas Rīgas livoniešu tā saucamais “comeback” šajos svārstīgajos rezultātos, jo pagājušajā turnīrā bija pēdējie, bet šajā gandrīz pirmie. Tāds “nikns” fināls sanāca ar RKĢ,” norāda Valdavs.

“Attiecībā uz U14 grupas “Livonia” komandu, kas uzvarēja, varu teikt, ka rezultāts ir labs, bet viņiem vajadzētu to lietu izpildīt augstākā līmenī. Tā spēle bija diezgan primitīva, vairāk uz individuālo meistarību bāzēta. Šai komandai jau būtu jāspēlē kādas kombinācijas, tāds saprotamāks regbijs. Tāpēc vēlreiz varu teikt, ka rezultāts bija labs, bet izpildījums varēja būt labāks,” par pārliecinošo uzvaru izcīnījušo U14 “Livonia” komandu secina RK “Livonia” prezidents, piebilstot, ka nākamajā posmā varētu sekot vēl kāds “comeback”.

“”Livonia/Rīga” spēlēja bez stresa, rādīja ļoti labu sniegumu. Spēlēja bez maiņām. Bija patīkami skatīties, ka jaunieši paši var “salikt galvas kopā” un kārtīgi spēlēt tik jaunā vecumā. “Livonia/Engurei”, manuprāt, 5. vieta ir labs rezultāts, jo izcīnīja uzvaru pret kādu no citām komandām. Viņiem sanāca grūtāka apakšgrupa. Paši ir apmierināti, priecājas par katru turnīru, uz kuru ir jābrauc un jāspēlē,” par U10 pastāsta “Livonia” treneris Artūrs Baranovskis.

“U12 komanda bija apvienota no Rīgas un Engures bērniem. Engurei nesanāk izlikt atsevišķu komandu, jo nedaudz “par īsu” esam, taču tas nekas, jo plāns ir strādāt tā, lai vēl vairāk piesaistītu bērnus un uzlabotu viņu sniegumu,” norāda Baranovskis.

“U14 grupā bijām ļoti gatavi. Uz katru spēli izgājām ļoti nopietni, lai cīnītos no sākuma līdz beigām, nevis spēlētu ar pusspēku. Jaunieši paši priecīgi par sasniegto. Un priecē tas, ka paši jaunieši grib, nevis treneris liek,” uzsver “Livonia” treneris.

           

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi