Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ar Baltijas Jūras kausu noslēdzas sporta deju sacensību gads Latvijā

Ar krāšņām starptautiskām sporta deju sacensībām Baltijas Jūras kauss, kas norisinājās Kultūras pilī Ziemeļblāzma un ko rīkoja Aigars Svars un Loreta Vainovska, ir noslēdzies sporta deju sacensību gads Latvijā.

"Sporta deju draugi ir pieraduši, ka šajā laikā parasti norisinās pasaulē populārais starptautiskais sporta deju festivāls “Baltic Grand Prix”. Taču šogad tas notika jau augusta vidū, bet decembrī tika sarīkots “Baltijas Jūras kauss”, kurās piedalījās astoņu valstu dejotāji un kas bija vienīgās sacensības šogad Latvijā ar dzīvo mūziku, par ko rūpējās “Mirage Jazz Orchestra” ar solisti Diānu Pīrāgs.

Vakara daļas sākumā ar “Sudrablīnis” atbalstu notika atskats vēsturē par sarīkojumu deju konkursu “Tallina-Rīga”, kas norisinājās turpat Kultūras pilī “Ziemeļblāzma” 1959.gada 15. un 16.maijā. Jau nedēļu vēlāk, 22. un 23.maijā, tur notika 1.Republikāniskais Sarīkojumu deju konkurss, aizsākoties Latvijas čempionātiem. Par pirmajiem čempioniem togad kļuva Gundaris Pļavenieks/Aina Bīdele.

Apvienotajā jauniešu un pieaugušo grupā “ARGUS kausā” Latīņamerikas (LA) dejās, kur sacentās dejotāji arī no Itālijas, Lietuvas, Ukrainas un Somijas, uzvarēja pasaules čempionātā 25.vietu ieguvušie Vincencs Torremade/Megija Morīte. Otro vietu ieguva pasaules U21 čempionāta pusfinālisti no Itālijas Džuzepe Renna/Martina Bortoloti, bet spraigā cīņā par trešo vietu valsts čempionāta bronzas medaļas ieguvēji Artūrs Freimanis/Aliaksandra Kotava apsteidza pasaules čempionāta pusfinālistus 10 dejās Romānu Dobrecovu/Violetu Ļevčenko.

"BELLEVUE Park Hotel Riga" kausā Jauniešiem (16-18 g.) uzvaras laurus plūcu ciemiņi, labākajiem LA dejās esot ukraiņiem Oleksi Daņileiko/Marijai Truškinai, bet ST dejās pārākumu nodemonstrējot pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējiem Aleksejam Bessonovam/Sārai Barjabinai no Igaunijas. Junioriem II (14-15 g.) ST dejās valsts čempionāta bronzas medaļas ieguvēji Klāvs Kokins un Keita Dimante pārsteidza un apdejoja nupat pasaules čempionātā 10 dejās 3.vietu ieguvušos Ričardu Krīviņu/Mariju Golubevu, kuri savukārt uzvarēja KĀRUMS kausā LA dejās.

Vakara daļā ar Vīnes valša šovu uzstājās šogad pasaules čempionātā Senioriem II (45 gadi un vecāki) ST dejās uzvarējušie Gatis un Jūlija Simsoni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi