Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

DĀR regbisti kļūst par pirmajiem Pasaules kausa pusfinālistiem

Par pirmo Anglijā un Velsā notiekošā Pasaules kausa izcīņas regbijā pusfinālisti sestdien kļuva Dienvidāfrikas Republika (DĀR). Ceturtdaļfināla mačā DĀR ar 23:19 (12:13) pieveica Velsu.

Vietu pusfinālā DĀR nodrošināja vien pašā mača izskaņā, kad sekmīgu piezemējumu veica komandas kapteinis Forijs du Prē, to paveicot vien 75.minūtē. Vēl pašā cīņas izskaņā Velsa atradās vadībā ar 19:18, taču uzvaru nosargāt viņiem tā arī neizdevās.

Līdz ar to DĀR šobrīd ir ceļā uz to, lai pirmo reizi kopš 2007.gada kļūtu par pasaules čempioni. Zīmīgi, ka vēl šī turnīra pirmajā mačā šī izlase pamanījās piekāpties Japānai.

Vēlāk sestdien ceturtdaļfināla dueli aizvadīs arī pašreizējā čempione Jaunzēlande un Francija, kamēr vēl divos ceturtdaļfināla pāros tiksies Īrija un Argentīna, kā arī Austrālija un Skotija.

Aizvadot viena apļa turnīru, Anglijā un Velsā notiekošo sacensību ceturtdaļfinālam kvalificējās četru grupu pirmo divu vietu īpašnieces. Kā zināms, no grupas nespēja izkļūt sacensību saimniece Anglija.

Līdz šim Pasaules kausa izcīņā, kas kopš 1987.gada norisinās reizi četros gados, pa divām reizēm uzvarējušas Austrālijas, DĀR un Jaunzēlandes izlases.

Iepriekšējā Pasaules kausā 2011.gadā savās mājās triumfēja Jaunzēlande, kas finālā ar 8:7 pārspēja Francijas izlasi. Tas bija 1987.gada fināla atkārtojums, kad Jaunzēlande izcīnīja uzvaru ar 29:9, iegūstot savu pirmo Pasaules kausu.

Pasaules kausa finālturnīrs regbijā tiek uzskatīts par trešajām nozīmīgākajām sporta sacensībām pasaulē aiz Vasaras olimpiskajām spēlēm un Pasaules kausa finālturnīru futbolā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi