Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Dopinga lietošanā pieķerts jau kārtējais Kazahstānas riteņbraucējs

Kazahstānas riteņbraukšanas komandas Astana cerības saņemt nākamās sezonas Pasaules tūres licenci vēl vairāk samazinājušās pēc nu jau kārtējā sportista pieķeršanas aizliegto vielu lietošanā.

Kā pavēstījusi Starptautiskā Riteņbraukšanas federācija (UCI), Astana rezerves komandā braucošā Viktora Okiševa organismā maijā notikušā Āzijas čempionāta laikā konstatēti steroīdi.

Iepriekšējā mēnesī par steroīdu lietošanu tika diskvalificēts arī vēl viens Astana rezerves komandas riteņbraucējs Iļja Davidenko, bet brāļu Maksima un Valentīna Iglinsku analīzēs tika konstatētas aizliegtās vielas eritropoetīna jeb EPO pēdas.

Jau pēc Davidenko pieķeršanas izskanēja, ka Kazahstānā bāzētā komanda varētu nesaņemt Pasaules tūres licenci. Vienību pārstāv šī gada Tour de France velobrauciena čempions Vinčenco Nibali, un tai jau bija garantēta Pasaules tūres licence 2015.gadam, bet tagad jāiziet papildu pārbaudes. Vienībai 6.novembrī Šveicē bija UCI noklausīšanās, bet lēmums par tās nākotni varētu tikt pieņemts nākamajās divās nedēļās.

Zīmīgi, ka Astana komandu vada Aleksandrs Vinokurovs, kurš no 2007. līdz 2009.gadam izcieta diskvalifikāciju par asins pārliešanu.

Kā zināms, pēc šī gada sezonas Cannondale komanda apvienojusies ar Garmin-Sharp, bet galvenā pretendente uz Pasaules tūres dalībkomandu skaita papildināšanu ir Šveices profesionālā komanda IAM, ko arī nākamajā sezonā pārstāvēs Latvijas sportists Aleksejs Saramotins.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi