Laika ziņas
Šodien
Pērkona negaiss
Rīgā +21 °C
Pērkona negaiss
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Formula Windsurfing pasaules čempionāts Liepājā noslēdzas ar brita Viljamsa uzvaru

Sestdien noslēdzies līdz šim Baltijas valstīs vērienīgākais vindsērfinga pasākums - Formula Windsurfing Pasaules čempionāts. Baltijas jūra ciemos atbraukušajiem sportistiem, šonedēļ demonstrē savu cimperlīgo raksturu – otrā sacensību diena tika atcelta pārmērīgo viļņu dēļ, taču šodien jūra līdz pēcpusdienai turēja sportistus krastā nepietiekamā vēja dēļ. Labākais tomēr tika noskaidrots – šogad par Formula Windsurfing čempionu kļuva Lielbritānijas vindsērfinga meistars Ross Viljamss, vēsta Leo Burnett Rīga pārstāve Beāte Rapa.

Sarunā ar Rosu noskaidrojām, ka viņš par pasaules čempionu ir kļuvis pirmo reizi un ir ļoti priecīgs. Šis gads Vilijamsam esot īpaši veiksmīgs, jo viņš ir kļuvis arī par Eiropas čempionu un stāsta, ka esot priecīgs par šiem tituliem - par tiem priecājas arī ģimene un draugi. Ross slavēja Liepāju kā lielisku vietu čempionāta rīkošanai un izcēla šīs sacensības kā īpaši grūtas. Otrā vieta tika desmitkārtējam Pasaules čempionam, Austrālijas sportistam Stīvam Allenam, bet trešajā vietā ierindojās polis Pržemislavs Marčinskis, kurš tikko parādīja izcilu sniegumu Londonā, izcīnīdams Olimpisko bronzu vindsērfingā.

Sieviešu klasē par uzvarētāju kļuva poliete Agneška Pietrašika, kura par pirmo vietu bija ļoti priecīga, sakot, ka ir jau piedalījusies vairākos Pasaules čempionātos, bet tikai šogad esot izdevies uzvarēt. Arī pārējās divas vietas uz pjedestāla tika polietēm – Maijai Džiarnovskai un Agneškai Bilskai. Lai arī pusotra diena tika pavadīta krastā neatbilstošo laika apstākļu dēļ, sportisti čempionātu vērtē pozitīvi.

„Latvieši ir noorganizējuši lielisku pasākumu! Šī nedēļa bija fantastiska un visi ir ļoti draudzīgi. Lai arī šīs man bijušas vienas no sliktākajām sacensībām, biju ļoti priecīgs atkal būt Latvijā” savos iespaidos dalījās Vilhelms Šūrmanis, kurš kopvērtējuma tabulā ieņem vien 22. vietu. Vaicāts, kāpēc tāds rezultāts (sākotnēji Šūrmanis bija viens no pretendentiem uz uzvaru), sportists atzīst, ka šogad esot bijusi necerēti stipra konkurence, kā arī Baltijas jūra izspēlējot trikus, kas viesiem neesot pierasti. Argentīnietis Ābrams Nauels sacensību bezvēja dienā sajūsminājās par liepājnieku viesmīlību, sakot, ka šī ir viņa pirmā, bet diez vai pēdējā reize Latvijā. Viņš arī atzina, ka garā sacensību nedēļa esot atstājusi pamatīgu nogurumu uz visiem sportistiem. Pašmāju sportistu līderis ir Jānis Preiss, kurš demonstrēja lielisku sniegumu ierindojoties 18. vietā.

Sestdien plkst. 20:00 Liepājas Pirmajā rokkafejnīcā oficiālā ceremonijā tiks sveikti labākie sportisti un Formula Windsurfing pasaules čempionāts, kas ilga no šī pirmdienas līdz pat sestdienai, noslēgsies.  

Plašāka informācija par pasākuma norisi, fotogrāfijas, kā arī aktuāla informācija ir pieejama mājas lapā www.formulaworlds2012.lv, kā arī oficiālajā Formula Windsurfing Pasaules čempionāta sadaļā sociālajā tīklā Facebook. Formula Windsurfing Pasaules čempionātā Liepājā piedalījās 122 sportisti no 25 pasaules valstīm, tajā skaitā no Brazīlijas, Argentīnas, Paragvajas, Austrālijas, Lielbritānijas, ASV, Izraēlas un citām valstīm.

Formula Windsurfing ir universālākais vējdēļu veids, ar kuru iespējams burāt vienlīdz labi gan lēnos, gan ātros vējos. Tas ir īpaši labi piemērots vidēja līmeņa un pieredzējušiem braucējiem. Plašāka informācija par Formula Windsurfing vējdēļu klasi pieejama šeit: http://en.wikipedia.org/wiki/Formula_Windsurfing

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Rīgas maratonā uzvar gruzīns un somiete

Latvijas vieglatlētikas garo distanču skrējēji Dmitrijs Serjogins un Anita Siliņa svētdien "Rimi" Rīgas maratonā izcīnīja otrās vietas, vienlaikus kļūstot par valsts čempioniem maratonā.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi