Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 17. septembris
Vera, Vaira, Vairis

FOTO: Baltic XL/Livonia dramatiskā Baltijas Top līgas spēlē pārspēj Geležinas Vilkas

Šīs sezonas vadošais Latvijas regbija klubs “Baltic XL/Livonia” svētdien Baltijas Top līgas regulārā turnīra pēdējā spēlē izbraukumā ļoti spraigā spēlē ar viena punkta starpību 32:31 pārspēja Viļņas “Geležinis Vilkas”. Līdz ar to livonieši pagaidām ar 12 punktiem ieņem piekto vietu, apsteidzot tikpat punktus ieguvušos šodienas pretiniekus un saglabājot nelielas iespējas iekļūt labāko četriniekā, kas turpinās cīņas izslēgšanas turnīrā, sākot ar pusfinālu, informē RK “Livonia” pārstāvis Ivars Bācis.

“Baltic XL/Livonia” šī bija pēdējā sestā spēle pamatturnīrā, bet dažām komandām būs vēl tikai jāaizvada sestās spēles. Pēc iepriekšējās divās kārtās piedzīvotajiem minimālajiem zaudējumiem ļoti līdzīgās un spraigās spēlēs pēdējo gadu divām vadošajām līgas komandām no Šauļiem – “Vairas” un “Baltrex”, 2022. gada Baltijas Top līgas finālisti livonieši bija nobrieduši noslēgt šīs sezonas pamatturnīru ar uzvaru.

Pagājušajā gadā “Livonia” pirmā komanda “Alpha Lane/Livonia” ar Viļņas klubu tikās divas reizes, pamatturnīrā izcīnot uzvaru ar 35:21, bet sezonas noslēdzošajā spēlē mazajā finālā par trešo vietu, spēlējot bez dažiem satraumētajiem pamatsastāva spēlētājiem, līdzīgā spēlē ar 20:27 piekāpjoties Lietuvas galvaspilsētas klubam.

Šajā sezonā Lietuvas vilki bija nospēlējuši līdzīgi kā Latvijas čempionāta regulārās sezonas līderi “Livonia”, tiesa aizvadījuši par vienu spēli mazāk, proti, četras cīņas. Šajās četrās spēlēs divas ir reizes uzvarēts, vienā no tām pamatīgi pārspējot čempionus “Vairas”, un divas reizes piedzīvots zaudējums. Ar 10 punktiem “Vilkas” atradās tieši priekšā livoniešiem 5. vietā, apsteidzot Latvijas klubu par trim punktiem.

Tieši pēc 60 sekundēm jeb vienas minūtes livonietis Tims Johansons atklāja rezultātu ar piezemējumu – 5:0. Džeka Tatu realizācijas sitiens lidoja garām gar vārtu tabu. 10. minūtē piezemējumu veica arī mājinieki, esot precīziem arī realizācijā un tādējādi izvirzoties vadībā ar 5:7. Pagāja tikai dažas sekundes, un Dāvids Židelis pa labo labu ienesa otro “Baltic XL/Livonia” piezemējumu, pagājušajā gada pusfinālistiem atjaunojot vadību ar 14:7, jo šoreiz no sarežģītas situācijas precīzs realizācijā bet Tatu.

Nākamās pāris minūtes iniciatīva piedēja mājiniekiem, bet tad puslaika vidū “Baltic XL/Livonia” pārņēmu bumbu savā kontrolē un kapteinis Enzo Beltramino sarūpēja trešo komandas piezemējumu, Tatu otro reizi bija precīzs realizācijā, livoniešiem panākot 12 punktu pārsvaru – 19:7. 29. minūtē “Geležinis Vilkas” atbildēja ar septiņu punktu gājienu, veicot piezemējumu un sitot precīzi realizāciju, samazinot “Livonia” pārsvaru līdz viena peizemējuma vērtībai – 19:14. Atlikušajās minūtēs norisinājās līdzvērtīga spēle, nevienai no komandām negūstot punktus un ar tādu pašu rezultātu dodoties atpūtā.

Punkti netika gūti arī otrā puslaika pirmajā 15 minūtēs, norisinoties līdzīgai spēlei laukuma vidusdaļā. Taču tad Tatu sita precīzi sodu, palielinot pārsvaru, ko nevar atgūt ar vienu uzbrukumu – 22:14. Pēc piecām minūtēm laukuma saimnieki atbildēja arī precīzu soda sitienu, bet vēl sešas minūtes vēlāk “Geležinis vilkas” arī guva trešo piezemējumu, iesita realizāciju un pēc gandrīz 50 minūšu pārtraukuma pārņemot vadību – 22:24.

Desmit minūtes līdz beigām Tatu vēlreiz precīzi sita sodu, atjaunojot “Baltic XL/Livonia” ar minimālu pārsvaru – 25:24. Kā izrādījās vēlāk, tad tas bija izšķiroši spēles gala rezultātā. Noslēdzošajās 10 minūtēs norisinājās saspringta cīņa, vispirms “Baltic XL/Livonia” izceļoties ar piezemējumu, ko otro reizi ienesa Beltramino, un realizācijas sitienu, kārtējo reizi precīzam esot Tatu, kļūstot par komandas rezultatīvāko spēlētāju. Pēdējā minūtē to pašu izdarīja arī “vilki”, taču livonieši saglabāja vadību ar punkta pārsvaru – 32:31.

Drīz vien atskanēja tiesneša svilpe, un spēle tā arī beidzās ar “Baltic XL/Livonia” minimālu pārsvaru. Spēles likteni tas neietekmēja, Latvijas komandai noturoties priekšā, taču Viļņas klubam tiekot pie otrā bonusa punkta. Tādējādi livonieši trešajā spriedzes pilnajā un ļoti līdzīgajā spēlē pēc kārtas beidzot tika pie panākuma, izcīnot trešo uzvaru regbija laukumā, bet turnīra tabulā tiekot pagaidām pie otrās uzvaras.

Attiecībā uz tehnisko zaudējumu uzvarētajā spēlē pret “Šiauļiai”, kura sakarā “Baltic XL/Livonia” ir par pieciem punktiem mazāk nekā vajadzētu. Kaut neliela, tomēr iespēja pastāv, ka varētu tikt anulēts šis tehniskais zaudējums pret “Šiauļiai”, un tādā gadījumā “Baltic XL/Livonia” parādītos cerība iekļūt pusfinālā jeb labāko četriniekā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi