Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

FOTO: Bērziņš un Valtere triumfē Latvijas čempionātā maratonā

Savukārt pusmaratonā savu augustā iegūto Latvijas čempiona titulu godam aizstāvēja Jānis Višķers (1:07:39), triumfējot Valmierā un pārliecinoši sasniedzot finišu ar divu minūšu atrāvienu no otrās vietas ieguvēja Dmitrija Serjogina (1:09:32). Taču trešo ātrāko rezultātu uzrādīja pagājušā gada Latvijas čempions maratonā - Rolands Kaimiņš (1:10:14).
Svētdien Valmierā, skriešanas seriāla BIGBANK Skrien Latvija 6. posma ietvaros, notika arī Latvijas čempionāts maratona distancē. Šī gada Latvijas čempiona tituls tagad pieder skriešanas seriāla sezonas līderim Kristapam Bērziņam (2:29:49) un Kitijai Valterei (2:57:04), kura tieši pirms gada Valmierā uzstādīja trešo ātrāko rezultātu pusmaratona distancē, informē rīkotāji.

Maratona un pusmaratona distances dalībnieki skrējienu pa Valmieras ielām uzsāka jau plkst. 9 no rīta, un ap laiku, kad sacensību centrā sāka ierasties arī Nike (12,4km) un Tautas (6,2km) skrējiena dalībnieki, divu garāko distanču līderi jau bija sasnieguši finiša līniju. Gandrīz astoņas minūtes pēc jaunā Latvijas čempiona Kristapa Bērziņa skrējienu noslēdza Kristaps Kaimiņš (2:37:32), bet aiz viņa, 3. vietas ieguvējs - soļotājs Arnis Rumbenieks (2:42:48). Sieviešu konkurencē uzvarētājai Kitijai Valterei piekāpās un tāpat kā 2014. gadā otrajā vietā ierindojās Karīna Helmane - Soročenkova (3:03:22), bet 3. vietu ieguva Aļina Sokaļska (3:07:52).

Sieviešu konkurencē nepārspēta bija Ariana Hilborna (1:17:40). Pusmaratona distanci šogad Valmierā izvēlējās arī pagājušā gada Latvijas čempione maratonā Jolanta Liepiņa (1:22:20) un ieguva otro vietu, finišējot stundā un divdesmit divās minūtēs. Bet trešā vieta - Leldei Neimandei (1:23:47).

Šis skriešanas seriāla posms bija atšķirīgs divu īsāko distanču - Nike un Tautas skrējiena dalībniekiem, jo bija jāveic mazliet garāks skrējiens nekā citviet. Piemēram, Nike skrējiena, kas iepriekšējos posmos bija nedaudz garāks par 10km, finišs Valmierā bija aiz 12,4 km atzīmes, bet ierasto 5 km vietā Tautas skrējiens šoreiz vijās 6,2 km garumā. 

Nike skrējiena trīs ātrāko rezultātu īpašnieki vīriešu konkurencē - Reinis Hartmanis (00:38:19), Kristaps Vējš-Āboliņš (00:40:06) un Andris Jubelis (00:40:24). Savukārt ātrākais sieviešu trijnieks finišēja ar pavisam nelielu laika intervālu - Guna Ģērmane (00:48:26), Nora Krevņeva (00:48:54) un Lelde Kalniņa (00:49:02).

Īsākajā un viennozīmīgi ātrākajā Valmieras maratona distancē, Tautas skrējienā, uzvarēja Rihards Linde (00:20:23) un Līga Jansone (00:22:38).

Visas sezonas garumā spraiga cīņa notiek arī komandu konkurencē, kur šoreiz savu pārākumu 21km distancē atzina Adidas &VSK Noskrien komanda, Nike skrējienā - Maratons-Asics, bet Tautas skrējienā - SPORTLAND/NIKE komanda.

Nākošais, noslēdzošais BIGBANK Skrien Latvija 2015. gada sezonas posms notiks jau mazliet mazāk kā pēc mēneša – 10. oktobrī Siguldā. Reģistrēšanās skrējienam un vairāk aktuālās informācijas - www.siguldasmaratons.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi