Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

FOTO: Latvijai divas uzvaras pasaules kausā kamanu suņu sportā Madonā

Nedēļas nogalē Madonas slēpošanas un aktīvās atpūtas bāzē Smeceres sils Latvijas Kamanu suņu sporta federācijas un Dog Sport Carnikava rīkotajā Pasaules kausa posmā, kamanu suņu sportā, kas vienlaicīgi bija arī Baltijas kausa posms un Latvijas Ziemas čempionāts, ļoti labus rezultātus uzrādīja Latvijas sportisti, izcīnot astoņas godalgotas vietas, no kurām arī trīs pirmās vietas.

Uzvaras Latvijas atnesa Kaspars Krievs (Dog Sporta Carnikava) skijoringā ar suni Nordic klasē un divu suņu kamanās Open klasē, kā arī olimpietis distanču slēpošanā Arvis Liepiņš (Dog Sport Carnikava) skijoringā ar suni Open klasē, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis. 

Otro gadu pēc kārtas kamanu suņu sporta interesanti Latvijā varēja klātienē vērot pasaules kausa posma sacensības kamanu suņu sportā, kurās startēja dalībnieki no Baltijas valstīm, Krievijas, Baltkrievijas un Vācijas. Lieliskos laika apstākļos un teicami sagatavotajā distanču slēpošanas trasē sportisti sestdien un svētdien veica pa vienam braucienam 5,6km distancē, abu dienu uzrādītos laikus summējot. Kuplajam skatītāju pulkam bija iespējas redzēt divas Pasaules kausa posma dalībnieki sacentās divās disciplīnās – skijoringā (slēpotājs aiz suņa) un kamanu vilkšanā. Abās šajās disciplīnās, ņemot vērā suņu šķirnes, izdalīja atsevišķi Nordic klasi un Open klasi, bet kamanām bija vēl papildu sadalījums divu suņu un četru suņu kamanu klase.

Neskatoties uz to, ka dēļ atrašanās citās sacensībās Zviedrijā nevarēja piedalīties Mārtiņš Kristons, kurš pērn vienīgais Latvijai atnesa uzvaru (diemžēl nevarēja piedalīties vēl daži godalgu pretendenti no Latvijas kā, piemēram, Arturs Jakobsons, Ilze Dombrovska, Eduards Grobiņš – aut.piez.), mūsu sportisti bez pirmajām vietām nepalika arī šogad. Lai arī tās viņam bija pirmās sacensības šajā sporta veidā, tomēr Olimpiskajās spēlēs, pasaules čempionātos un pasaules kausa posmos distanču slēpošanā rūdījumu guvušais Arvis Liepiņš nodemonstrēja ne tikai slēpošanas prasmi, bet arī spēju sadarboties ar suni. Madonietis sev ļoti labi pazīstamajā trasē skijoringā ar suni Open klasē uzrādīja ātrākos laikus abas dienas un divu braucienu summā (kopējais laiks 21:19) tuvāko konkurentu un otro vietu ieguvušo krievu Pāvelu Otbetkinu apsteidza par minūti un divdesmit sekundēm. Tikmēr trijniekā iekļuva Artis Kaprāns, kurš Liepiņam zaudēja jau daudz – gandrīz astoņas ar pusi minūtes. 

Pieredzējušais Kaspars Krievs, neskatoties uz otrajā sacensību dienā trasē pamežģīto potīti un piekāpšanos Krievijas pārstāvim Aleksandram Spiridonovam, tomēr spēja divu braucienu summā nosargāt pirmajā dienā iegūto pārsvaru un izcīnīt uzvaru skijoringā ar suni Nordic klasē, uzrādot laiku 30:45 un par 53 sekundēm apsteidzot sīvāko sāncensi. Kaspars piedalījās arī divu suņu kamanās, kur Open klasē ieguva vēl vienu pirmo vietu. Šajā paša disciplīnā un klasē pilnu Latvijas goda pjedestālu sarūpēja otro un trešo vietu ieguvušie Edijs Brūvers un Andrejs Osipovs.

Sarmīte Linde nopelnīja otro vietu četru suņu kamanās Open klasē, trasē pavadot 30:34 un uzvarētājam no Baltkrievijas zaudējot piecas minūtes. Sievietēm skijoringā, piekāpjoties tikai krievietei Marijai Denščikvoai, otro vietu ieguva Liesma Sakoviča, kuras vīrs Zigurds bija otrais skijoringā Open klasē veterāniem, bet Didzis Krūmiņš ierindojās tieši aiz Zigurda trešajā vietā.

Papildus pamatsacensībām gan priekš pašiem sportistiem, gana arī skatītājiem tika noorganizētas papildu sacensības – sestdien stafete ar biatlona elementiem, bet svētdien norisinājās minipūlings, kur suņi uz ātrumu vilka noteiktu smagumu kamanās 100 metru sprintā.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi