Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Pasaules kausa posms kamanu suņu sportā

Pagājušajā nedēļas nogalē Madonas sporta un atpūtas bāzē Smeceres sils notikušajā Latvijas Kamanu suņu sporta federācijas un Dog sport Carnikava rīkotajā Pasaules kausa posmā kamanu suņu sportā, kas vienlaicīgi bija arī Latvijas Ziemas čempionāts, uzvaru izcīnīja daudzkārtējais pasaules čempions no Polijas Igors Tracs. Panākumus guva arī Latvijas pārstāvji izcīnot dažas uzvaras un vairākas godalgotas vietas, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Augsta līmeņa sporta sacensības dažādos sporta veidos uzņemošajā Madonā pēc trīs gadu pārtraukuma atkal norisinājās skatītājus interesējošais kamanu suņu sports uz sniega. Vairāki Latvijas pārstāvji labi sagatavotā, grūtajā un interesantajā “Smeceres sila” trasē sacentās ar dalībniekiem no četrām citām valstīm – Polijas, Krievijas, Lietuvas un Igaunijas. Sportisti labākos noskaidroja divās disciplīnās – kamanās un skijoringā (slēpotājs sasaistē ar suni), bet sīkāk dalījās arī pēc suņu šķirnēm Open un Nordic klasēs, arī kamanās divu vai četru suņu. Sestdien papildu notika stafetes, bet svētdien – minipūlings (suņi vilka riepu uz ātrumu), dalībniekiem cīnoties par SIA “Bertas nams”, “Josera”, SIA “Lauku Rudzupuķe” sarūpētajām balvām. Sacensības kā allaž izsauca skatītāju interesi, jo abas dienas sacensības Madonā bija ieradušies vērot pāri par simtu skatītāju.

Dalībnieki veica divus braucienus – sestdien pirmo un svētdien otro, abu dienu rezultātus skaitot kopā. Distance, kas no slēpošanas un biatlona kompleksa aizvijās līdz mototrasei, bija 5km. Sestdien pēc svaigi uzsnigušā sniega trase bija kļuvusi nedaudz lēnāka, bet svētdien dalībnieki uzrādīja ātrākus laikus.

Divu un arī četru suņu kamanās Open klasē uzvarēja padsmitkārtējais pasaules čempions Tracs no Polijas, kurš aiz sevis četru suņu kategorijā atstāja divus panākumus pasaulē guvušus Krievijas pārstāvjus, bet divu suņu kategorijā – igaunieti un polieti. Pie godalgām kamanās Latvija tomēr tika, par ko parūpējās pasaules vicečempions Mārtiņš Kristons, kuram aiz krievietes un igauņa trešā vieta četru suņu kamanās Nordic klasē. Kristons izcīnīja vēl vienu godalgu skijoringā (slēpotājs sasaistē ar suni) Nordic klasē, kur bija otrais aiz igauņa Silvera Vīra.

Latvijai pilns goda pjedestāls skijoringā Open klasē vīriešiem un sievietēm. Vīriešiem pirmie trīs bija organizatoru komandas “Dog Sport Carnikava” pārstāvji – Fricis Zaržeckis, Arturs Jakobsons un Kaspars Krievs, kuriem visiem trim bija pa uzvarai katram savā disciplīnā rudenī PK posmā bezsniega apstākļos. Rudenī vairākas uzvaras izcīnījusī Elīna Klindžāne dominēja sieviešu skijoringā, uzrādot labāku rezultātu par dažiem vadošiem vīriešiem. Otro vietu ieguva orientieriste no Madonas Sigita Gotlaufa, bet trijnieku noslēdza Laura Nikola Pinne. Vīriešiem skijoringā veterānu grupā nepārspēts palika Sergejs Pranckuns, bet trešo vietu ieguva Vairis Krauklis.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi