Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

FOTO: Rīgā, Daugavas krastā atklāts Latvijā lielākais privātais sporta komplekss LNK Sporta parks

Otrdien Daugavas krastā, Lejupes ielā 5, Rīgā, svinīgā ceremonijā tika oficiāli atklāts Latvijā lielākais, privātais sporta komplekss LNK Sporta parks.

Parka pirmās kārtas teritorija, kas šodien tika atklāta, ir 65 000 m2. Tajā ietilpst divi dabīgā zālāja futbola laukumi ar kopējo platību 16 448 m2 un viens iesildīšanās laukums ar dabīgo zālienu 1350 m2 platībā. 4 mūsdienīgi futbola laukumi ar mākslīgo segumu 13 851 m2 platībā, divi pludmales tenisa un volejbola laukumi 678 m2 platībā, kā arī ģērbtuves, stāvlaukums un labiekārtota teritorija.

“Veselā miesā vesels gars – šis senais teiciens ir vienmēr aktuāls, un pilsēta ir ieinteresēta, lai šeit būtu arvien labāka un pieejamāka sporta infrastruktūra. Privātās investīcijas šajā ekonomiskajā situācijā ir īpaši būtiskas, savukārt aktīva dzīvesveida veicināšana un sportošanas tīkla attīstība ir viena no Rīgas attīstības stratēģijas prioritātēm,” norāda Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis. “Līdz ar jaunā sporta parka atklāšanu, ceram uz vēl labākiem Rīgas komandu panākumiem, kā arī aizrautīgu līdzjušanu turnīros un sacensības!”, pauda Staķis.

Jau tagad, pēc pirmās kārtas atklāšanas LNK Sporta parkā varēs notikt dažāda līmeņa futbola sacensības - sākot ar Latvijas futbola virslīgu un beidzot ar nacionālo izlašu spēlēm. Savukārt pēc otrās kārtas izbūves tas būs piemērots arī starptautisko sacensību rīkošanai. Investīcijas parka pirmajā kārtā ir 10 miljoni eiro, vēl 15 plānots ieguldīt kompleksa otrajā un trešajā kārtā.

“Es ļoti ceru, ka LNK Sporta parka projekts kļūs ne tikai par profesionālu sacensību norises vietu, tas jau ir noticis. Es patiešām vēlētos, lai pirmkārt un galvenokārt, mūsu objekts kļūtu par mājvietu daudzām bērnu komandām un akadēmijām, kā arī daudziem sportiska dzīvesveida atbalstītājiem un  entuziastiem. Visi šie cilvēki padarīs LNK Sporta parku par tādu vietu, kādu mēs to vēlamies redzēt - skaistu, mājīgu un ērtu,” uzsvēra LNK Sporta parks dibinātājs, LNK Industries valdes priekšsēdētājs Artjoms Milovs. Viņš arī norādīja, ka attīstot jauno sporta kompleksu, attīstītāji nerēķinās ar drīzu ieguldījumu atpelnīšanu, lielā mērā tas būs sociāls projekts.

LNK Sporta parka pirmās kārtas ietvaros vēl taps 6-7 nelieli futbola, basketbola, pludmales tenisa, volejbola laukumi, kā arī bērnu rotaļu laukums un kafejnīcas. Savukārt otrajā un trešajā kārtā tiks uzbūvēta lielā tribīne, daudzfunkcionāls sporta komplekss ar 3 basketbola, futzāla, volejbola un handbola laukumiem, kā arī sportistu kopmītnes un sporta halle ar atveseļošanās kompleksu.

LNK Properties, kas ir LNK Sporta parka attīstītājs, līdz šim bija specializējies industriālo parku un dzīvojamo ēku attīstībā, LNK Sporta parks būs pirmā sporta būve ko uzņēmums ir attīstījis.  

“Mums kā šī projekta attīstītājam bija svarīgi gan izbūvēt kvalitatīvu, mūsdienīgu infrastruktūru, ko lietos rīdzinieki daudzās paaudzēs, gan apgūt pašu sporta būvju būvniecības procesu. Šī ir pirmā sporta būve mūsu portfelī, bet noteikti ne pēdējā. Ceram, ka savu pieredzi varēsim izmantot, būvējot vēl jaunus sporta laukumus un būves gan Latvijā, gan ārpus tās,” stāsta LNK Properties valdes loceklis Pāvels Broitmans.

LNK Sporta parka būvniecības gaitā tika demontēta 31 ēka un liels izaicinājums bija sagatavot pamatni laukumu izbūvei, kuru precizitāte bija jābūt līdz 4 mm. Savukārt lai izbūvētu projektā paredzēto ceļu un saglabātu Latvijas sarkanajā grāmatā iekļauto marmora rožvaboļu (Liocola marmorata) populāciju, tika pārvietots 18 m augsts vītols, kurā kukaiņi ir raduši sev mājvietu.

Pēc atklāšanas LNK Sporta parks būs jaunā mājvieta ikdienas treniņiem un mājas spēlēm futbola klubam RFS. Tā ģenerāldirektors Māris Verpakovskis atklāšanas dienā klātesošajiem pasākuma dalībniekiem novadīja ekskursiju, izrādot jauno sporta kompleksu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi