Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Gulbis ATP rangā atkāpies uz 13.vietu

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, atkāpies par vienu vietu uz 13.pozīciju.Gulbis labāko desmitniekā iekļuva pēc sekmīgā starta Francijas atklātajā čempionātā, tomēr pēc tam sekojošā zālāja sezona viņam nebija sekmīga, kas lika zaudēt trīs ranga pozīcijas.

Ranga 13.pozīcijā latvietis nemainīgi atradās kopš 7.jūlija, bet pirms nedēļas viņš piedzīvoja kāpumu par vienu vietu.Iepriekšējā nedēļā Gulbis piedalījās Toronto Masters 1000 sērijas turnīrā, tādējādi pēc ilgāka pārtraukuma atgriežoties sacensību apritē. Tiesa, latvietis no turnīra izstājās jau otrajā kārtā, kad ar 6-7 (4:7), 3-6 piekāpās Žiljēnam Beneto no Francijas. Savukārt par turnīra uzvarētāju svētdien tika kronēts tikai ar 13.numuru izliktais francūzis Žo Vilfrīds Tsonga, kurš finālā ar rezultātu 7-5, 7-6 (7:3) pieveica slaveno Šveices tenisistu Rodžeru Federeru.Šonedēļ Gulbis sāks dalību Sinsinati Masters 1000 sērijas turnīrā, kur pirmajā kārtā tiksies ar horvātu Ivanu Dodigu, kuru līdz šim nav spējis uzvarēt. Horvātijas pārstāvis ATP rangā pašlaik atrodams 54.vietā.Tikmēr ATP čempionu rangā, kurā tiek skaitīti tikai šogad izcīnītie punkti ATP turnīros, Gulbis atkāpies par vienu vietu uz 12.pozīciju. Viņš ir viens no pretendentiem dalībai sezonas noslēguma turnīrā.No citiem Latvijas tenisistiem ranga 737.vietu saglabājis vairs aktīvi nespēlējošais Andis Juška, bet valsts trešās raketes godā iekārtojies Mārtiņš Podžus, kurš pakāpies par piecām vietām uz 733.pozīciju. Jānis Podžus pakāpies vēl par sešām vietām uz 756.pozīciju, kas ir viņa karjeras rekords, bet Miķelis Lībietis zaudējis iespaidīgas 224 pozīcijas un tagad atrodams 1190.vietā.Vēl Deivids Jukša rangā ieņem 1479.vietu, Mārcis Garuts atrodams 1531.pozīcijā, bet nesen vienspēļu rangā debitējušais Artūrs Lazdiņš tagad ir 2175.vietā.Ranga pirmajā desmitniekā notikušas divas izmaiņas.Līderis kopš jūlija sākuma ir Vimbldonas čempionāta uzvarētājs Novāks Džokovičs no Serbijas, kurš aiz sevis tur spāni Rafaelu Nadalu. Savukārt labāko trijniekā joprojām ir Vimbldonas čempionāta finālists Rodžers Federers no Šveices.Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājs Stans Vavrinka no Šveices ir ceturtais, bet viņam seko čehs Tomāšs Berdihs. Uz sesto vietu pakāpies spānis Davids Ferrers, kurš tādējādi apsteidzis kanādieti Milošu Raoniču. Savukārt attiecīgi astotais un devītais ir bulgārs Grigors Dimitrovs un brits Endijs Marejs. Savukārt pirmo desmitnieku tagad noslēdz francūzis Žo Vilfrīds Tsonga, pakāpjoties par piecām vietām.Tikmēr dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko pozīciju ieņem Gulbis, kurš pakāpies par vienu ailīti uz 428.vietu, savukārt valsts otrais dubultspēļu numurs ir Juška, kurš pēc vienas vietas zaudēšanas ieņem 979.pozīciju. Tikmēr nemainīgi 996.vietu ieņem M.Podžus.J.Podžus dubultspēļu rangā atrodams 1110.pozīcijā, Oskars Vaskis un Lībietis ir dalītā 1155.vietā, Jukša ieņem 1390.pozīciju, bet Krišjānis Stabiņš un Lazdiņš atrodas attiecīgi 1639. un 1723.vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi