Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Itālijas jaunais sporta likums var apdraudēt tās dalību olimpiskajās spēlēs

Itālijas dalība nākamā gada olimpiskajās spēlēs var būt apdraudēta, ja tā plāno pieņemt izvirzīto sporta likumprojektu, kas nepavisam nepatīk Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai (SOK).

SOK jau nosūtījusi vēstuli Itālijas Olimpiskajai komitejai (CONI), brīdinot to, ka jaunie likuma grozījumi ietekmētu CONI neatkarību.

Jaunā likumdošana ļauj Itālijas valdībai veikt reformas olimpiskajos sporta veidos. Likumdevēji gan piebilst, ka CONI neatkarība tiks cienīta un ievērota.

Tikmēr Džeims Makleods, kurš ir olimpiskās solidaritātes direktors, kā arī atbild par nacionālo olimpisko komiteju attiecībām, uz šīs vēstules lika savu parakstu, piebilstot, ka jaunie likuma grozījumi neietu roku rokā ar Olimpisko hartu.

Viņš ierosināja grozījumus atlikt un uzsvēra, ka CONI nevajadzētu tos atbalstīt, jo vienpusējais valdības lēmums paredz reorganizāciju olimpiskajā komitejā.

"CONI vajadzētu būt autonomai un juridiski neatkarīgi pārvaldītai, ņemot vērā Olimpisko hartu un pašas organizācijas statūtus, kas atbilst valsts likumdošanai," teica Makleods.

CONI tiek brīdināta vien nepilnus divus mēnešus pēc tam, kad Milāna un Kortīna d'Ampeco ieguva tiesības rīkot 2026.gada ziemas olimpiskās spēles.

2015.gadā pēc valdības iejaukšanās vietējās olimpiskās komitejas darbībā diskvalifikāciju saņēma Kuveita, kuras sportisti Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs startēja zem neitrāla karoga. Diskvalifikācija tika atcelta vien šogad jūnijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi