Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 20. jūnijs
Rasa, Rasma, Maira

Jansonei 14. vieta Eiropas junioru kausa posmā

Jaunā triatloniste Beāte Jansone svētdien izcīnīja 14. vietu Eiropas junioru kausa posmā Serbijā. Kopumā šajā nedēļas nogalē starptautiska līmeņa sacensībās startēja septiņi Latvijas sportisti.

Polijas pilsētā Kelcē tika aizvadīts Eiropas kausa posms pieaugušajiem. Vīru sacensībām pieteicās vairāk nekā 100 dalībnieki, kurus sadalīja četros pusfinālos un, lai tiktu finālā, vajadzēja iekļūt pirmajā septītniekā. Daugavpilietis Artjoms Gajevskis ("Triatlona akadēmija") savā pusfināla grupā ierindojās 12. vietā, no septītās pozīcijas atpaliekot par nieka 28 sekundēm. 400 metru peldēšanu, 7,6 kilometru velobraucienu un divu kilometru skriešanu Artjoms veica 23 minūtēs un 49 sekundēs.

"Peldēšanu sāku ļoti labi un pirmo boju sasniedzu otrais, bet no ūdens izkāpu astotais. Velodistancē nokļuvu otrajā grupā. Arī skriešanā gāja labi, taču džeki, kuri atradās priekšā, uzrādīja ļoti augstu līmeni. Kopumā esmu apmierināts ar rezultātu, bet bija plāns iekļūt finālā," saka Gajevskis.

Citā pusfināla grupā 22. vietu ar rezultātu 24 minūtes un 51 sekunde ieņēma Artūrs Liepa ("Tri Kan"). Savukārt Francis Daniels Veģeris ("Baltijas Triatlona klubs") bija 22. vietā savā pusfināla grupā, finišu sasniedzot pēc 25 minūtēm un 50 sekundēm.

"Peldēšanas startā tiku saspiests starp diviem citiem džekiem, bet kopumā nenopeldēju slikti. Pirmajā tranzītzonā biju viens no ātrākajiem, tomēr velo sākumā nebiju spējīgs attīstīt pietiekami lielu jaudu - lai gan otrā lielā grupa atradās acu priekšā, posmu veicām mazā grupiņā trijatā. Otrajā tranzītzonā daudz laika pazaudēju, velkot kreiso apavu, bet pēc tam skrēju, cik biju spējīgs," saka Francis Daniels Veģeris.

Dāmām bija divi pusfināli, bet arī šeit nevienai no mūsu sportistēm sasniegt finālu neizdevās. 22. vietā savā grupā ierindojās Beāte Bula ("Triatlona akadēmija"), uzrādot laiku 28 minūtes un 48 sekundes, bet Kristiāna Maskava-Pudāne ("Tri Kan") samierinājās ar pēdējo, 25. pozīciju savā grupā - 31 minūte un astoņas sekundes.
"Pēc pirmajām sacensībām elitē sajūtas ir pozitīvas. Izanalizējot rezultātus, saprotu, ka vēl daudz jāstrādā, lai turpmāk varētu uzrādīt labāku sniegumu. Pieaugušo sacensībās uzkrātā pieredze noteikti noderēs nākotnē - arī ne tik pozitīva pieredze ir vērtīga un jāizmanto savā labā," saka vēl junioru vecumā esošā Beāte Bula. "Kopumā ar savu startu esmu apmierināta, lai gan zinu, ka varu labāk."

Kelcei tika pievērsta visas triatlona pasaules uzmanība, jo šeit noskaidrojās, kurš būs otrs Lielbritānijas vīru izlases dalībnieks Parīzes olimpiskajās spēlēs, pievienojoties Tokijas spēļu vicečempionam individuāli un čempionam stafetē Aleksam Jī. Uzvaru finālā izcīnīja Samuels Dikinsons, kurš līdz ar to tika pie olimpiskās ceļazīmes. Dikinsonam par nieka trim sekundām piekāpās un trešais palika titulētais Džonatans Braunlī, kuru līdz ar to Parīzē neredzēsim.

Tikmēr Serbijā pie Sudraba ezera šajā nedēļas nogalē notika Eiropas kausa posms junioriem. Arī šeit vispirms tika aizvadītas pusfināla sacensības, kurās sestdien Beāte Jansone (21CC) ieņēma ceturto vietu savā grupā un ļoti droši sasniedza finālu. 400 metru peldēšanu, 10,5 kilometru velobraucienu un 2,5 kilometru skriešanu 15 gadus vecā latviete veica 32 minūtēs un 30 sekundēs.

Izšķirošās cīņas notika dienu vēlāk. Pēc peldēšanas dobelniece atradās vien dažu sekunžu attālumā no otrās vietas, tomēr velodistancē starp līderēm neizdevās noturēties. Finišu Beāte sasniedza pēc 31 minūtes un 46 sekundēm, ierindojoties 14. vietā.

Kā zināms, pirms nedēļas Jansone Polijas pilsētā Olštinā izcīnīja ceturto vietu Eiropas junioru kausa posmā.

Puišu sacensībās Latviju Serbijā pārstāvēja Miks Meijers ("Triatlona akadēmija"). Šeit bija trīs pusfināli, Meijeram savā grupā ierindojās 13. pozīcijā un finālā iekļūt neizdevās.

Latvijas triatlona vasaras sezona sāksies jau pēc nedēļas 8. jūnijā ar "Laskana" Liepājas triatlonu Beberliņu atpūtas vietā. Tikmēr Veģeris nākamajā nedēļas nogalē piedalīsies Eiropas kausa posmā Polijas pilsētā Žešuvā.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi