Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jātnieks Snikus saņem LJF Gada balvu

Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) gada noslēguma pasākumā tradicionāli pasniegtas Gada balvas. LJF prezidents Agris Blaus, atklājot ceremoniju, vēlēja visiem sportisku un veiksmīgu Jauno gadu. Viņš atzina, ka LJF nozīmīgākais notikums 2012. gadā bijis Riharda Snikus starts paralimpiskajās spēlēs Londonā, kur tika izcīnīts vēsturisks un izcils panākums – ceturtā vieta.

Tāpēc vakars sākās ar LJF sagatavotās dokumentālās filmas demonstrēšanu par Riharda ceļu uz šo panākumu un milzīgo gribasspēku, kas palīdzējis kļūt par sportistu un tiekties uz visaugstākajiem mērķiem, vēsta LJF Preses dienests.


Balvas saņēma cilvēki, kuri devuši savu ieguldījumu programmā Londona 2012. Vispirms – Rihards Snikus, kuru vairāk nekā 300 klātesošo cilvēku, kājās stāvot, sagaidīja ar aplausiem. Atzinību saņēma zirga īpašnieks Edgars Treibergs, kurš startam Londonā atvēlēja savu zirgu Chardonnay. Tika sveikta LJF Paralimpiskās sekcijas vadītāja Darja Tihomirova, kura šo kustību Latvijā sāka vēl tad, kad neviens neticēja, ka Latvijas jātnieks kādreiz varētu startēt paralimpiskajās spēlēs. Federācija pateicās Riharda trenerei Olgai Šellerei un iejādes speciālistei Kristīnei Lisovskai, kura palīdzēja pēdējā sagatavošanās posmā pirms starta Londonā. Pateicība arī Jūlijai Tkačovai, kura sagatavoja mūzikas ierakstu Riharda brīvas izvēles programmai un Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidentei Daigai Dadzītei par atbalstu, palīdzot Rihardam sagatavoties atbildīgajam startam. 

Turpinājumā tika apbalvoti sportisti pēc konkursa Latvijas labākais jātnieks 2012 rezultātiem konkūrā (šķēršļu pārvarēšanā), iejādē, poniju jāšanā, pajūgu braukšanā un amatieriem dažādās vecuma un meistarības grupās. Tika sveikti visu LJF sekciju vadītāji un aktīvākie federācijas darbinieki, kā arī apbalvoti labākie jaunzirgu audzētāji.

Balvu par mūža ieguldījumu jāšanas sporta attīstībā saņēma iejādes trenere Aina Mainiece, kura strādā sporta centrā Kleisti, un izaudzinājusi lielu daļu no mūsu labākajiem sportistiem šajā disciplīnā. 

Plašāka informācija LJF mājaslapā www.ljf.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi