Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Jūrmalas skriešanas pusmaratonā piedalīsies spēcīgi Krievijas un Lietuvas sportisti

Sestdien, 22. septembrī, norisināsies Sensodyne Jūrmalas skriešanas pusmaratons, kurā iespējams startēt 21 km, 10 km, 5 km vai bērnu distancē. Sacensībās savu dalību apstiprinājuši arī vieni no labākajiem Krievijas un Lietuvas skrējējiem - Sergejs Lukins un Renalda Kergite, informē rīkotāju pārstāve Daina Saliņa.
Sensodyne Jūrmalas skriešanas pusmaratona distancē startēs viens no labākajiem Krievijas skrējējiem - Sergejs Lukins. S. Lukins trīs reizes ir uzvarējis Sibīrijas starptautiskajā maratonā Omskā, kā arī uzrādījis izcilus rezultātus Krievijas lielākajā maratonā Белые ночи - 2009. gadā 42 kilometru distancē sportists svinēja uzvaru, 2011. gadā ieguva trešo vietu, bet 2010. gadā - piekto vietu. S. Lukina labākais rezultāts līdz šim pusmaratonā ir 1 stunda, 3 minūtes un 30 sekundes. 

Tāpat Sensodyne Jūrmalas skriešanas pusmaratona 10 kilometru distancē startēs arī viena no labākajām Lietuvas vieglatlētēm Renalda Kergite, kas šā gada Olimpiskajās spēlēs maratona distancē ierindojās 75. vietā. R. Kergite 2010. gada Eiropas čempionāta maratona distancē finišēja 34. vietā, bet 2009. gada Pasaules čempionāta - 52. vietā. 

Jaunas trases

„Šogad sacensību pusmaratona un 10 kilometru distances virzīsies pa asfalta segumu un ir ātras, kā arī sertificētas, līdz ar to šeit varēs uzstādīt ātruma rekordus, kā arī uzlabot savus personiskos rekordus. Savukārt tautas distances jeb piecu kilometru trases divi kilometri virzīsies pa pludmali. Līdz ar to tautas distances dalībniekiem nebūs jāskrien vienīgi pa ielām un būs iespēja baudīt svaigo jūras gaisu, kā arī izjust pludmales smiltis zem kājām,” saka sacensību organizators un Alpha Baltic Sport vadītājs Kaspars Tupiņš.

K. Tupiņš norāda: „Mūsu komanda strādā, lai šīs sacensības ilgtermiņā kļūtu par nozīmīgāko sezonas noslēguma pasākumu un svētkiem visiem skriešanas entuziastiem. Esam izstrādājuši jaunas un ātras trases, kā arī piedomājuši arī pie tā, lai dalībniekiem būtu patīkami un interesanti ne tikai skriet, bet iepazīt Jūrmalu kā skaistu kūrortpilsētu. .”

Skriešanas treneris Juris Beļinkis, kas sertificēja šā gada Sensodyne Jūrmalas skriešanas pusmaratona trases, saka: „Daļa pusmaratona un 10 kilometru distances virzīsies caur Dzintaru mežaparku, kas sacensības padara interesantas un piešķir īpašu auru. Tā kā trases lielākoties virzās pa pilsētu, tad šīs sacensības ir publisks pasākums, kuru interesanti būs vērot arī Jūrmalas iedzīvotājiem un viesiem. Savukārt skrējējiem, kas būs ieradušies no ārzemēm, šī būs lieliska iespēja redzēt vienu no skaistākajām Latvijas vietām - Jūrmalu.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi