Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Klāt lielais regbija fināls: Baltic XL/Livonia pret Miesniekiem

Šodien, 15. septembrī, Upesciema stadionā, par kura labo stāvokli rūpējas bijušais izlases spēlētājs Juris Silovs, plkst. 16.00 notiks šī gada čempionu noteikšana regbijā15. Šajā aizraujošajā duelī cīnīsies pēdējās desmitgades abi spēcīgākie Latvijas regbija klubi “Baltic XL/Livonia” pret “Miesniekiem”, informē RK “Livonia” pārstāvis Ivars Bācis.

Šī nedēļas nogale tiks aizvadīta regbija zīmē, jo sestdien un svētdien notiek spēles par medaļām. Sestdien Valmierā Brenguļu stadionā par bronzu cīnījās Valmieras “Fēnikss” pret Rāmavas “Lāčiem/Mūku Salu”, bet svētdien galvenā spēle – cīņa par titulu, kur paredzēts principiālais duelis starp “Baltic XL/Livonia” un Ķekavas “Miesniekiem”.

Pēdējos divus gadus pirmo vietu ir izcīnījuši “Miesnieki”, kas pērn savstarpējā cīņā uzvarēja ar 21:13,izcīnot jau 15. titulu, bet 2022. gadā abās spēlēs arī līdzīgā cīņā ņēma virsroku ar 26:23 un 33:20. Savukārt “Livonia” pēdējo reizi čempionu godā bija 2021. gadā, kad rezultatīvā spēlē ar 51:37 pārspēja “Miesnieki” regbistus un ieguva savu piekto titulu.

“Balitc XL/Livonia” šogad ir labas iespējas pēc divu gadu pārtraukuma atgūt titulu un sesto reizi kļūt par čempioniem regbijā15. Šajā sezonā abas desmitgades spēcīgākās Latvijas regbija komandas ir tikušās divas reizes, abām reizēs uzvaru svinot livoniešiem. Vispirms 20. jūlijā Latvijas čempionāta pamatturnīra pēdējā spēlē “Baltic XL/Livonia” ļoti pārliecinoši ar 48:12 pārspēja 14 vīru sastāvā spēlējošos “Miesniekus”, komandām vienojoties spēli beigt pirms laika un livoniešiem kļūstot par regulārās sezonas uzvarētājiem.

Savukārt nedēļu vēlāk Baltijas Top līgas duelī, komandām pastiprinot sastāvus, it īpaši miesniekiem, rezultāts bija gandrīz tāds pats – 46:17, taču spēle bija daudz līdzīgāka, “Baltic XL/Livonia” izšķirošo pārsvaru panākto pašā spēles izskaņā. Pirmais puslaiks noslēdzās tikai ar 15:12 livoniešu labā, bet vēl kādas astoņas minūtes līdz beigām rezultāts bija 29:17 “Livonia” kluba labā, taču ar soda sitienu, diviem piezemējumiem un realizācijām pēdējās minūtēs livonieši spēja izveidot gandrīz 30 punktu pārsvaru.

Arī Baltijas Top līgā uzrādītie rezultāti ir labāki “Baltic XL/Livonia”, kuri sešās spēlēs laukumā ir uzvarējusi trīs reizes, bet pārējās trijās spēlēs piedzīvojusi zaudējumus ar ļoti līdzīgu rezultātu, kamēr “Miesniekiem” līdzšinējās piecās spēlēs ir tikai zaudējumi, daži no tiem ar ļoti lielu punktu starpību. Līdz ar to par favorītiem svētdienas spēlē tiks uzskatīti “Baltic XL/Livonia”, taču jebkurā gadījumā spēle solās būt ļoti aizraujoša un līdzīga, jo “Miesnieki” tāpat kā “Livonia” allaž ir pratuši sakopot spēkus principiālajam finālam vai izšķirošajai spēlei par titula iegūšanu Latvijas čempionātā.

RK “Baltic XL/Livonia” treneris Mārcis Rullis norāda, ka būs smaga spēle un nevienu no komandām par favorīti nevar uzskatīt, jo iespējas esot līdzīgas. “Cītīgi gatavojamies, jo svētdien būs smaga spēle. Daži spēlētāji ārstējas, bet, cerams, viss būs labi. No tālākām rezervēm no otrās komandas spēlētājus ņemt nevaram saskaņā ar noteikumiem. Varēsim uzlikt aptuveni 75% no optimālā sastāva,” stāsta Mārcis Rullis.

“Baltijas Top līgā abām komandām ir citādi sastāvi ar papildinājumiem. Latvijas čempionāta spēlē jūlijā uzvarējām pārliecinoši, bet miesnieki bija tikai 14 spēlētāju sastāvā. Finālā viss sāksies no nulles. Būs aizraujoša, skatāma spēle, kas visticamāk ies punkts punktā. “Miesnieki” arī gatavojas, ieliekot dvēseli, sirdi, lai izrādītu spēcīgu pretestību. Arī viņiem būs daudz līdzjutēju. Domāju, ka izredzes ir līdzīgas – 50:50,” secina Rullis.

“Sāksim ar optimālo sastāvu, no tiem spēlētājiem, kas šobrīd pieejami. Trūkst trīs pamatsastāva spēlētāju, kas nav pieejami dažādu iemeslu dēļ. Skaidrs, ka pretinieki cīnīsies pamatīgi, jo allaž miesnieki iet ārā finālā ar ļoti lielu cīņassparu. Šogad viņi finālspēlē laukumā laidīs vecos pieredzējušos spēlētājus. Tā kā gaidām ļoti interesantu finālu svētdien,” pārliecināts ir RK “Livonia” treneris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi