Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvijai medaļu birums pasaules čempionātā rogainingā

Rogainings ir orientēšanās paveids, kurā 24 stundu laikā izvēles secībā jāsameklē pēc iespējas vairāk kontrolpunktu. Pasaules Čempionāts šajā sporta veidā šoreiz bija piesaistījis 721 orientieristus, kas 24 stundu orientēšanās sacensībās sastādīja 340 komandas no 20 valstīm un sacentās 15 vecuma un dzimumu grupās.
Pasaules Čempionātā rogainingā, kas Pleskavas apkārtnē notika 26.-27.jūlijā, Latvijas komandas izcīnīja septiņas medaļas, no kurām trīs bija zelta. Par pasaules čempioniem dažādās vecuma grupās kļuva Valters Kaminskis, Anita Liepiņa, Imants Čaklis, Alīda Ābola, Māra Bolšteina un Velta Zjatkova, vēsta Latvijas Orientēšanās federācija.

Latvijas spēcīgās rogaininga tradīcijas apliecināja gan fakts, ka Latvija ar 67 dalībniekiem un 31 komandu bija otra pārstāvētākā valsts aiz mājinieces Krievijas, gan tas, ka tika izcīnītas 7 medaļas un 3 čempionu tituli.

Labākos sasniegumus Latvijas rogainingisti sasniedza veterānu grupās, kurās arī bija plašākā mūsu sportistu pārstāvniecība.

Valters Kaminskis ar Anitu Liepiņu sasniedza 14.labāko rezultātu starp visām komandām un jauktajā veterānu (40 gadu un vairāk) grupā izcīnīja uzvaru.

Jānis Biezais un Helmuts Lukačovs uzrādijā 71.vietu kopvērtējumā un izcīnīja sudraba medaļas vīriešu super-veterānu (55 gadu un vairāk) grupā.

Alīda Ābola komandā ar Imantu Čākli papildināja savu PČ medaļu krājumu ar zeltu jauktajā super-veterānu grupā. Šajā grupā viss goda pjedestāls Latvijai. Sudraba medaļas Rutai un Volli Kukkiem, bet bronzas medaļas - Rolandam Laveiķim un Ligitai Grundei.

Divas medaļas ar vienu "šāvienu" izcīnīja Māra Bolšteina un Velta Zjatkova, kuras uzvarēja sieviešu ultra-veterānu (65 gadu un vairāk) konkurencē un ierindojās otrajā vietā sieviešu super-veterānu grupā.

Nākamgad uz PČ norises vietu būs jāmēro krietni garāks ceļš, jo par tā norises vietu ir izvēlētas Amerikas Savienotās valstis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi