Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijai sudrabs pasaules čempionātā kamanu suņu sportā

Polijā notikušajā pasaules čempionātā kamanu suņu sportā bezsniega apstākļos Latvija nopelnīja vienu medaļu, ko sarūpēja Mārtiņš Kristons no Berģiem, izcīnot otro vietu četru suņu velokamanu klasē, informē Kamanu suņu sporta federācijas pārstāvis Ivars Bācis. Vēl no mūsējiem augstvērtīgus rezultātus uzrādīja desmitniekā iekļuvušie Artūrs Jakobsons un rīdzinieks Raimonds Kleinbergs, kā arī 11.vietu ieguvusī viņa meita Ginta Kleinberga, kurai līdz desmitniekam pietrūka tikai pusotra sekunde.

Ar labiem rezultātiem no pasaules čempionāta bezsniega apstākļos, kas novembra beigās norisinājās Polijas austrumu ciematā Kožlē, atgriezušies Latvijas izlases dalībnieki kamanu suņu sportā. Sacenšoties ar trīsdesmit citu valstu pārstāvjiem – Ziemeļvalstu, Baltijas valstu, vairāk nekā 20 citu Eiropas valstu, kā arī sportistiem no Ziemeļamerikas (Kanādas, Meksikas, ASV) un Dienvidamerikas (Argentīnas, Čīles), mūsējie spēja 4 startos iekļūt labāko desmitniekā un vienreiz arī trijniekā, nopelnot Latvijai tik gaidīto medaļu. 

Lielākās cerības saistījās ar Mārtiņu Kristonu. Vairākkārtējais Baltijas un Latvijas čempions attaisnoja uz sevi liktās cerības un 20 dalībnieku konkurencē četru suņu velokamanu klasē 4,6 km distancē piekāpās tikai Filipam Hoferam no Francijas, izcīnot sudraba medaļu. Mārtiņš ar uzvarētāju pēc pusdistances ar uzrādītu vienādu laiku (10:19,3) atrādās dalītā līderpozīcijā, bet otrajā distances daļā nācās piekāpties francūzim par pusminūti, tai pat laikā par 8 sekundēm apsteigt pietuvojušos citu francūzi.

Otru augstvērtīgāko rezultātu mūsējo rindās uzrādīja carnikavietis Artūrs Jakobsons, kurš viena suņa skutera klasē 3,8 km distancē ieguva devīto vietu. Artūrs pēc pusdistances bija vienpadsmitais, bet otrajā daļā nodemonstrēja izturību un apsteidza divus konkurentus, tādējādi iekļūstot desmitniekā un tikai vienu sekundi piekāpjoties astotajai vietai. Viņš uzrādīja laiku 14:58,9 un uzvarētājam Viktoram Sidingam –Larsenam no Norvēģijas zaudēja 49 sekundes. Savukārt Raimonds Kleinbergs 6,8 km distances viducī baikdžoringā (MTB riteņbraucējs aiz suņa) veterānu grupā bija astotais, bet beigu daļā čehs un itālis apsteidza Raimondu, tādējādi rīdziniekam noslēdzot desmitnieku (26:19,7) un no uzvarētāja zviedra Patrika Jadstena atpaliekot divas minūtes.

Ļoti tuvu tam, lai atkarotu tēva vietu, bija Ginta Kleinberga, kura elites grupā sievietēm 6,3 km distancē baikdžoringā 32 dalībnieču vidū beigu daļā kāpa uz augšu, taču rīdziniecei, kas trasi veica 26:28,4, līdz desmitnieku noslēgušajai čehietei Janai Draslarovai pietrūka tikai pusotra sekunde, bet no uzvarētājas vācietes Julianas Prinsas viņa atpalika pusotru minūti. Desmitniekā tika un 9.vietu ieguva vēl viens Latvijas pārstāvis Jānis Šalts, taču junioriem viena suņa skūtera klasē startēja 12 dalībnieki un uzvarētājam no Norvēģijas viņš 3,8 km distancē zaudēja gandrīz 7 minūtes.

Latvijā lielākas sacensības kamanu suņu sportā gaidāmas nākošā gada marta sākumā, kad Madonā Smeceres sila trasē tiks aizvadīts pasaules kausa posms ziemas apstākļos, kas vienlaikus būs arī Latvijas čempionāts un Baltijas kausa posms.

Top komentāri

apsveicu
a
Lieliska ziņa:) Lai veicas turpmāk mūsējiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi