Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Latvijas biatlonistiem gatavošanos sezonai Norvēģijā apgrūtinājuši nepateicīgi laika apstākļi

Astoņiem Latvijas biatlonistiem pagājušajā nedēļā ierodoties treniņnometnes vietā, sniegs vēl bijis, taču, mainoties laika apstākļiem, tas piektdien nokusis, un pagaidām nav paredzams, kad atkal varētu snigt, atzina Berkulis.
Latvijas biatlonistiem treniņnometnē Norvēģijas pilsētā Sjūsenā gatavošanos sezonai apgrūtinājuši slēpošanai nepateicīgi laika apstākļi, aģentūrai BNS pastāstīja izlases galvenais treneris Intars Berkulis.

"Pirmās dienas viss bija kārtībā, bet tagad ir problēmas ar sniegu, tāpēc biatlonisti trenējas ar rollerslēpēm. Pagaidām nezinu, kā viss attīstīsies, taču meklēsim izeju no situācijas. Visu komandu finansiālu iemeslu dēļ uz citurieni pārvest nevarēsim, bet, iespējams, noorganizēsim līderiem Edgaram Piksonam un Andrejam Rastorgujevam iespēju trenēties sniega tunelī, kas atrodas Zviedrijā, taču salīdzinoši netālu no treniņnometnes vietas," paskaidroja Berkulis.

Laika apstākļu kaprīzes jāizbauda ne tikai Latvijas sportistiem, jo, piemēram, arī mājinieku izcilnieks Ole Einars Bjerndālens treniņos spiests darboties ar rollerslēpēm, piebilda Berkulis. Savukārt Krievijas vīriešu biatlona izlase, kas savās finansiālajās iespējās nav pārāk ierobežota, treniņnometni no Sjūsenas pārcēlusi uz Tjumeņu.

Jau ziņots, ka uz treniņnometni bez Piksona un Rastorgujeva devās arī Rolands Pužulis, Toms Praulītis un Arturs Koļesņikovs, kā arī Žanna Juškāne, Inga Paškovska un Baiba Bendika. Kopā ar komandu ir arī divi slēpju smērētāji Intars Spalviņš un Aivars Bogdanovs, kā arī treneris Ilgonis Pogulis. Berkulis  komandai pievienosies piektdien.

Pirmais starts biatlonistiem paredzēts Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) kausa posmā, kurš no 25. līdz 27.novembrim notiks Idrē (Zviedrijā), bet pēc tam gaidāms starts sezonas pirmajā Pasaules kausa (PK) posmā, kas notiks citā Zviedrijas pilsētā Esterzundā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi