Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Latvijas III Olimpiādes triatlona sacensībās piedalīsies visi spēcīgākie sportisti

8.jūlijā Liepājā norisināsies Latvijas III Olimpiādes sacensības triatlona sprinta distancē (750m peldēšana + 20km riteņbraukšana + 5km skriešana). 
Latvijas III olimpiādē, kas no 6. līdz 8.jūlijam risināsies Liepājā, sacensības triatlonā notiks pasākuma noslēdzošajā dienā Liepājā, Beberliņos, kur dalību sacensībām ir pieteikuši labākie un spēcīgākie Latvijas triatlonisti, portālu Diena.lv informēja rīkotāju pārstāvis Jānis Dreiškins.

Triatlons ir skatāms un ļoti interesants sporta veids, kas ietver trīs sporta veidu kombināciju – peldēšanu, riteņbraukšanu un skriešanu. Kopš 2000.gada Sidnejas olimpiskajām spēlēm triatlons ir iekļauts Olimpisko spēļu programmā. 2008.gadā triatlons tika iekļauts arī Latvijas II Olimpiādes programmā. 

Latvijas III olimpiādē triatlona sacensībām dalību pieteikuši 32 novadu un pašvaldību sportisti, informē Latvijas Triatlona federācijas (LTF) prezidents Vilnis Priedītis: „Šogad dalībnieku sastāvs ir ļoti spēcīgs. Ja 2008. gadā Ventspilī startēja vien 35 sportisti, tad šogad dalību apstiprinājuši 78 sportisti no 32 novadiem un pašvaldībām. Tas pierāda, ka triatlons Latvijā paliek ar vien populārāks, ” uzsvēra Priedītis. 

Viskuplākais sportistu skaists būs no Daugavpils, Ventspils, Dobeles, Rīgas un Saldus novadiem. 

No vīriem savu dalību apstiprinājis pagājušās olimpiādes uzvarētājs Ivars Levša no Daugavpils pilsētas, kurš centīsies aizstāvēt savu čempiona titulu. Par uzvaru cīnīsies arī Latvijas čempions un Latvijas Triatlona federācijas ranga līderis Andrejs Dmitrijevs no Rīgas pilsētas, kurš iepriekšējā olimpiādē ieguva sudraba medaļu. Par čempionu godu cīņās uz starta stāsies arī sportists no Jelgavas pilsētas – Viktors Vovruško, kurš aprīlī uzvarējis Spānijā notiekošajā Fuerteventuras salas triatlona sacensībā. Viktors jau vairākus gadus dzīvo un triatlonā trenējas Spānijā, un ir uzrādījās arī augstus starptautisko sacensību rezultātus. Pie līderiem jāpieskaita arī Rinalds Sluckis, kurš pagājušā gadā izcīna 97.vietu Ironman Pasaules čempionātā ASV Havaju salās, kā arī otrs Latvijas sportists - Atis Brikovskis, kurš kopvērtējumā ierindojās 372.vietā. Mārtiņam Alksnim no Salaspils novada kopš 2000. gada pieder Latvijas rekords 3000 m skriešanas disciplīnā, Romānam Melderim pieder Latvijas rekords Ironman distancē, olimpieši Oļegs Andrejevs un Intars Spalviņš Latviju pārstāvējuši 2006. gada Turīnas olimpisko spēļu slēpošanas disciplīnās. Māris Babris šogad ir kvalificējies Pasaules čempionātam Half Ironman sacensībām. No dalībniekiem noteikti jāpiemin ultratriatlonis, veterāns, trīskārtējais Pasaules čempions ultratriatlonā - Anatolijs Levša no Daugavpils pilsētas. Anatolijam ir arī Latvijas čempiona medaļas slēpošanā un biatlonā. 

Dāmām cīņa par uzvaru solā būt tikpat aizraujoša kā vīriem. Par favorīti varam uzskatīt Baibu Medni no Dobeles novada, kura 2011. gadā izcīnīja 3.vietu U-23 vecuma grupā krosa triatlona pasaules čempionātā Spānijā. Noteikti par uzvaru cīnīsies arī Sindija Veinberga no Dobeles novada, kas 2011. gadā izcīnīja Latvijas čempiona titulu triatlonā. Indra Pluce no Babītes novada šogad pierādīja, ka ir ātrākā Latvijas skrējēja Nordea Rīgas maratona distancē. Cīņām intrigu piešķirs arī Līga Glāzere no Vecpiebalgas novada, kas ir Vankūvēras olimpisko spēļu dalībniece biatlonā.

Vairāk informācija par triatlonu ir atrodama www.triatlons.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi