Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Latvijas orientieriste Grosberga atzīta par Pasaules spēļu septembra sportisti

Latvijas orientieriste Sandra Grosberga atzīta par Pasaules spēļu septembra mēneša atlēti, informē Latvijas Orientēšanās federācija (LOF).

Pasaules spēles, ko rīko Starptautiskā Pasaules spēļu asociācija (IWGA) un ko oficiāli atzīst arī Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK), notiek kopš 1981.gada. Tajās tiek pārstāvēti daudzi sporta veidi un disciplīnas, kas nav iekļauti olimpisko spēļu programmā. Pasaules spēles notiek ik četrus gadus - vienu gadu pēc vasaras olimpiskajām spēlēm.

Jau kopš 2014.gada tiek paziņots arī Pasaules spēļu mēneša atlēts, un šis gods tiek piešķirts tam sportistam, kurš izcēlies visas pasaules līmenī gan ar sportiskajiem panākumiem, gan ar sabiedrisko darbību. Par Pasaules spēļu 2020.gada septembra atlēti nominēta Latvijas sportiste - orientieriste Grosberga.

Grosberga šoruden startēja un ar labu pārsvaru uzvarēja trijos Latvijas čempionātos individuālajās distancē, kā arī bija nepārspēta stafetē.

Kā pauž pati Grosberga, saņemtā atzinība viņai ir patīkams pārsteigums. "Šis gads elites sportistiem psiholoģiski nav bijis viegls, jo visi lielie čempionāti un Pasaules kausa posmi tika atcelti, un arī es esmu meklējusi citus izaicinājumus, piemēram, startējot vieglatlētikas sacensībās. Fakts, ka esam aizvadījuši pilnvērtīgu Latvijas kausa sezonu un ir notikuši visi Latvijas čempionāti, uz pārējās Eiropas fona ir ievērības cienīgs," LOF citē Grosbergas teikto.

Viņa Latvijas čempiones titulu visās distancēs - garajā, vidējā un sprintā, kā arī stafetē - izcīnīja jau 2018.gadā.

"Taču nav tā, kas tas kļūst aizvien vieglāk. Tāpat kā pasaules čempionātos, tā arī vietējās sacensībās uz starta izeju ar domu, ka man ir jāparāda labākais, ko spēju. Un tas ir izaicinājums vienmēr, arī tad, kad esi uzvarējis jau neskaitāmas reizes iepriekš," atzīst Grosberga.

Grosberga ir ne tikai pirmā Latvijas sportiste, kura ieguvusi šo novērtējumu, bet ir arī tikai trešā orientēšanās sporta veida pārstāve no visas pasaules, kas atzīta par Pasaules spēļu mēneša atlētu. Līdz šim tas gods tika vienam no visu laiku titulētākajam orientieristam pasaulē, astoņkārtējam pasaules čempionam Danielam Humbanam, kurš par mēneša atlētu tika nosaukts 2018.gada augustā pēc Latvijā notikušā pasaules čempionāta, un ne mazāk titulētajai zviedru orientēšanās superzvaigznei, desmitkārtējai pasaules čempionei Tūvei Aleksandešsonei - viņa šajā godā tika 2015.gada februārī pēc kārtējā triumfa pasaules čempionātā orientēšanās ar slēpēm.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi