Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latviju Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs pārstāvēs arī cīņas sporta tiesnesis Jānis Rončs

Šonedēļ papildinājies Latvijas pārstāvju skaits Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, jo Jānis Rončs apstiprināts kā tiesnesis cīņas sporta sacensībās, žurnālistiem pastāstīja Latvijas Cīņas federācijas (LCF) prezidents Dzintars Urbančiks.

Rončs pirmoreiz kā tiesnesis piedalījās jau Pekinas olimpiskajās spēlēs 2008.gadā. Kopā Riodežaneiro Olimpiādes tiesnešu sarakstā iekļauti 50 soģi, kuru vidū iekļuvis arī LCF ģenerālsekretārs un olimpiskās kategorijas tiesnesis Rončs.

"Viņš ir vienīgais Latvijas tiesnesis vēsturē, kurš ticis pie šāda goda," izteicās Urbančiks.

LCF prezidents uzskata, ka šis gads Latvijas cīņas sportam bijis ļoti veiksmīgs - Anastasija Grigorjeva guva trešo vietu Eiropas spēlēs, kas vienlaicīgi bija arī kontinenta meistarsacīkstes, un izcīnīja piekto vietu pasaules čempionātā, kvalificējoties Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Tāpat Jekaterina Jermoļanoka triumfēja Eiropas kadetu čempionātā, bet Albertam Jurčenko vien nedaudz pietrūka, lai tiktu pie godalgas pasaules junioru meistarsacīkstēs.

Kā pastāstīja Urbančiks, pēc sekmīgā pasaules čempionāta iepriekšējo divu gadu Latvijas labākajai sportistei Grigorjevai beidzot izdevies atrast jaunu treneri.

"Viņu olimpiskajām spēlēm gatavos Somijas izlases treneris, kurš pats ir igaunis. Piemērotu treneri, īpaši sievietēm, ir ļoti grūti atrast, bet to palīdzēja olimpiskās ceļazīmes iegūšana, jo šim trenerim ir vēl divas audzēknes, kas cīnīsies Riodežaneiro," teica Urbančiks.

Kā zināms, nākamgad martā Arēnā Rīga risināsies Eiropas čempionāts cīņas sportā. Urbančiks atzina, ka tā ir vienīgā pieejamā halle ar vismaz 5000 skatītāju vietām.

"Nevarējām atrast citu vietu, kurā ir vietas 5000 skatītāju," teica LCF prezidents. "Jā, Arēna Rīga ir ļoti dārgs prieks, bet cilvēki no ārzemēm katru dienu interesējas un interese ir liela, nupat 500 somu līdzjutēju apsolīja ierasties. Precīzu ārzemju līdzjutēju skatītāju skaitu gan nevaru prognozēt, bet dalībnieku sastāvu uzzināsim pēc 10.janvāra, kad noslēgsies pieteikšanās."

Atlase Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm sākās septembrī, kad Lasvegasā risinājās pasaules čempionāts, kurā katrā no 18 svara kategorijām ceļazīmes izcīnīja pirmo sešu vietu ieguvēji. Savukārt 2016.gadā drīz pēc Eiropas čempionāta risināsies vēl trīs kvalifikācijas turnīri, kuros Vecā kontinenta sportistiem būs iespējams gūt pēdējās ceļazīmes uz Riodežaneiro.

Kā potenciālos sportistus, kas olimpiskajās spēlēs varētu pievienoties Grigorjevai, Urbančiks nosauca Lauru Skujiņu, kura turpina atlabt pēc traumas un būs gatava startēt jau Eiropas čempionātā, kā arī Armandu Zvirbuli un Imantu Lagodski.

Londonas olimpiskajās spēlēs Latviju cīņas sportā pārstāvēja divi sportisti - Girgorjeva un Zvirbulis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi