Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Martins Dukurs līderis pēc Pasaules kausa priekšpēdēja posma pirmā brauciena

Latviešu skeletonists Martins Dukurs atrodas pirmajā vietā pēc Īglsas trasē Austrijā notiekošā Pasaules kausa izcīņas priekšpēdējā, sestā, posma pirmā brauciena.

Otro reizi sportisti uz starta stāsies plkst.13.15 pēc Latvijas laika. Sacensības tiešraidē translē Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Dukurs pirmajā braucienā startā piekāpās vienīgi krievam Aleksandram Tretjakovam, tomēr finišā savu sīvāko šīs sezonas konkurentu apsteidza par 0,04 sekundēm.

Trešajā vietā pēc pirmā brauciena atrodas Džons Deilijs no ASV, kurš latvietim zaudē 0,68 sekundes, bet ceturtais vēl 0,03 sekundes nopakaļus ir vecākais no brāļiem Dukuriem Tomass, kurš šajā posmā startē nedaudz apslimis. T.Dukuram tikai 0,01 sekundi zaudē krievs Sergejs Čudinovs.

M.Dukurs joprojām pretendē uz Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (FIBT) īpašo balvu 100 000 eiro apmērā, kas pienāksies tam sportistam, kurš uzvarēs sezonas pēdējās trīs sacīkstēs, turklāt visos sešos braucienos paliks nepārspēts. Pērn FIBT iedibināto balvu saņēma tieši M.Dukurs.

Iepriekšējās trīs Pasaules kausa sacensībās pēc kārtas brāļi Dukuri izcīnīja pirmās divas vietas, uzvaru allaž gūstot Martinam. Viņi to karjerā tagad paveikušu jau septiņas reizes.

Kopumā šosezon M.Dukurs uzvarējis četrās no sešām Pasaules kausa sacensībām.

Pēc šī posma noslēgsies atlase Soču ziemas olimpiskajām spēlēm, kurās startēs abi brāļi Dukuri. Savukārt Pasaules kausa sezona noslēgsies ar sacensībām Kēnigzes trasē Vācijā 26.janvārī.

M.Dukurs decembra beigās tika atzīts par 2013.gada Latvijas labāko sportistu. Pēc uzvarām 2010. un 2011.gadā šo balvu sportists ieguva jau trešo reizi karjerā.

M.Dukurs ir pēdējo gadu pasaules labākais skeletonists, kurš kopš 2010.gada kļuvis par četrkārtēju Pasaules kausa ieguvēju, divkārtēju pasaules un četrkārtēju Eiropas čempionu, kā arī Vankūveras Olimpiādes sudraba medaļas ieguvēju. Tiesa, viņš pērnajā pavasarī nespēja kā pirmais sportists vēsturē izcīnīt trešo pasaules čempiona titulu pēc kārtas.

Atlase Soču olimpiskajām spēlēm norisināsies līdz 19.janvārim, un Olimpiādē piedalīsies 30 vīriešu skeletonisti un 20 sievietes. Sportistu atlase tiks veidota pēc Nāciju ranga.

Uz dalību Soču Olimpiādes sieviešu skeletona sacensībās pretendē latviete Lelde Priedulēna.

Pasaules kausa izcīņa skeletonā notiek kopš 1986.gada, un iepriekš trīs gadus pēc kārtas kopvērtējumā bija triumfējis vienīgi austrietis Kristians Auers, kurš bija labākais no 1992./1993. līdz 1994./1995.gada sezonai. Pēc gada pārtraukuma Auers triumfēja vēl divas reizes un pašlaik ir vienīgais pieckārtējais Pasaules kausa ieguvējs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi