Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Novērtē izcilniekus

Tradicionāli pēc pašmāju sezonas beigām Latvijas Triatlona federācija (LTF) gada noslēguma pasākumā paziņo sezonas labākos sportistus un trenerus. Šo sestdien Latvijas triatlona sabiedrība pulcējas vienkopus, lai godinātu izcilniekus, pasniedzot balvas sešās dažādās nominācijās.

Šonedēļ LTF valde (prezidents Vilnis Priedītis, ģenerālsekretārs Arvīds Zariņš, kā arī biedri Raivis Veinbergs, Anatolijs Ļevša, Anna Šteinere, Ingvars Ivanovs, Māris Babris, Ainārs Veģeris un Deniss Gorba) kopīgi lēma par uzvarētājiem nominācijās.

Prestižajā Ironman distancē sevi aizvadītajā sezonā vislabāk apliecinājis smiltenietis Edgars Cimermanis. 28 gadus vecais triatlonists aktīvi piedalās arī atsevišķās skriešanas disciplīnās. Piemēram, Rīgas maratonā maijā viņš finišēja 18. vietā. Ironman sacensībās viņš šogad uzrādīja vislabāko rezultātu no Latvijas sportistiem – Maljorkas posmā viņš finišēja pēc deviņām stundām 19 minūtēm un 40 sekundēm, nopelnot 4871 punktu, kas ļāva viņam ieņemt augsto 51. vietu no 1611 finišu sasniegušajiem sportistiem.

Junioru vecumā puišiem vislabākos rezultātus uzrādīja Savēlijs Suharževskis. Šajā gadā viņš uzvarēja vecuma grupā līdz 17 gadiem (viņam pašam ir tikai 16 gadu) gan Vaidavas triatlonā, gan Ventspils triatlona sprinta distancē, gan supersprintā Dobelē.

Starp daiļā dzimuma juniorēm pārliecinoši labākā bija Daniela Leitāne, kurai četras uzvaras vietējā mēroga sacensībās: Jēkabpils krostriatlonā, Ventspilī sprintā, Vaidavas triatlonā un Dobelē supersprinta distancē. Abi juniori izpelnījās arī balvu par augstvērtīgākajiem sasniegumiem starptautiskajās sacensībās.

Novērtējumu par visstabilāko sniegumu aizvadītajā gadā saņēma Viktors Žigarkovs. 36 gadus vecais daugavpilietis izcīnīja uzvaru Jēkabpils krostriatlonā, kā arī ieguva otrās vietas supersprintā Dobelē un Latvijas olimpiādē.

Balvu par vislabāko progresu sestdien saņems cits daugavpilietis Artjoms Gajevskis. Pagaidām vēl tikai 15 gadu vecais junioru vecuma sportists šogad svinēja savu pirmo uzvaru U17 vecuma grupā. Jēkabpils krostriatlonā viņš palika nepārspēts.

Par labāko treneri tika atzīts triatlona pamatlicējs Latvijā Anatolijs Ļevša. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi