Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Orientieristam Bertukam 6.vieta Pasaules spēļu vidējā distancē

Pasaules Spēlēs orientēšanās sacensības sākās 2.augustā ar sprinta distanci pa Kali pilsētas ielām un parku. Distance bija orientēšanās ziņā ārkārtīgi vienkārša, un ļoti daudz izšķīra tas, cik ātri sportisti spēj skriet. Protams, pie tik liela skriešanas ātruma, varēja pieļaut kļūdas arī elementārās situācijās. 
Pasaules Spēlēs Kolumbijā aizvadītas pirmās divas orientēšanās sacensību distances - sprints un vidējā distance. Līdz šim labāko rezultātu ir uzrādījis Edgars Bertuks, kurš vidējā distancē ieņēma 6.vietu, vēsta Latvijas Orientēšanās federācija.

Sprintā sieviešu konkurencē par uzvarētāju kļuva zviedriete Annika Bilstama, bet Latvijas sportistes, Aija Skrastiņa un Inga Dambe ierindojās, attiecīgi, 14. un 22.vietā. 

Vīriešu konkurencē pēc neveiksmes Pasaules Čempionātā uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena atgriezās favorīts šveicietis Matiass Kiburcs. Visi trīs Latvijas sportisti uzrādīja rezultātus 13 sekunžu ietvaros. Edgars Bertuks ierindojās 17.vietā, 20 sekundes tika zaudētas etapā uz 9. kontrolpunktu, kur, spriežot pēc GPS ceļa, sportists no 8.kontrolpunkta jau sāka ceļu uz 10.kontrolpunktu, bet laikus attapās, ka ir jāapmeklē arī 9.kontrolpunkts. Kalvis Mihailovs distanci sāka ļoti ātri, bet nesaglabāja tik lielu ātrumu līdz galam un finišēja 19.vietā. Mārtiņš Sirmais finišēja 21.vietā. 

Nākamajā dienā sportisti sacentās vidējā distancē. Šoreiz distances pārsvarā veda pa Dienvidamerikai raksturīgo mežu, jeb īstiem džungļiem, un sportistiem lielākie orientēšanās izaicinājumi saistījās ar pareizo ceļu variantu izvēli, jo ļoti reti attaisnojās izvēle doties taisni caur mežu, nevis apkārt pa takām. Distance, savukārt, bija plānota tā, lai ātrākie varianti pa takām nebūtu viennozīmīgi uztverami. 

Vīriešu konkurencē ar milzīgu pārsvaru atkal uzvarēja šveicietis Matiass Kiburcs. Latvijas vīriešu izlases līderis Bertuks distances sākuma daļā zaudēja aptuveni minūti. Distances turpinājums Bertukam izdevās līderu tempā, un ar ārkārtīgi labi veikto distances beigu daļu Bertuks spēja finišēt augstajā 6.pozīcijā. Mārtiņš Sirmais pieļāva 50 sekunžu varianta izvēles kļūdu uz 26. kontrolpunktu. Līdz ar to finišā Sirmajam 27.vieta. Kalvis Mihailovs distanci sāka tempā, kas dotu vietu starp labākajiem sešiem, bet turpinājumā temps un precizitāte kritās. Neatzīmēšanās 25.kp liedza tikt pie ieskaitīta rezultāta. 

Sieviešu konkurencē uzvaras laurus plūca Minna Kauppi no Somijas, bet abas Latvijas sportistes rezultātu tabulā ierindojās blakus viena otrai - Aija Skrastiņa 16. un Inga Dambe 17.vietā. Abas pieļāva pāris kļūdas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi