Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Orientieristi Krūmiņš un Valdmane kļūst par valsts čempioniem nakts sacensībās Ļaudonā

Vēlā 25.aprīļa vakarā tika izcīnītas pirmās Latvijas čempionāta medaļas orientēšanās skrējiena jaunajā sezonā. Ļaudonā notikušajā LČ nakts orientēšanās par pirmajiem 2014.gada čempioniem kļuva Jānis Krūmiņš (SK Briksnis) un Līga Valdmane (ZVOC-VBSS), vēsta organizatori.Nepilns simts sportistu pieņēma tumšo Ļaudonas mežu un Orientēšanās kluba Arona sarūpēto distanču izaicinājumu, vēlā piektdienas vakarā sacenšoties par labāko nakts orientieristu godu.

Sieviešu elitē Līga Valdmane izrādījās precīzākā un izcīnīja zelta medaļu, par nepilnu pusminūti apsteidzot Elīnu Svilpi (Mežamalas MTB / Madonas BJSS). Ātrums, ar kuru varētu pacīnīties par uzvaru, bija arī Iritai Puķītei (Kāpa OK), bet pieļautās lielās kļūdas lika samierināties ar bronzas godalgu.Vīriešu elitē bija pati nopietnākā konkurence - uz starta stājās 22 orientieristi no trīs valstīm. Kā jau tas nakts orientēšanās mēdz notikt, sacensības izvērtās neparedzamas. Ātrākais distancē bija lietuvietis Giedrius Sabaliauskas, kurš finišēja ar laiku 54:10, bet, tā kā LČ medaļas izcīnīt var tikai Latvijā reģistrētie orientieristi, tad zelta medaļa tika otrajam labākajam vakara rezultātam, kuru uzrādīja pieredzējušais Jānis Krūmiņš (SK Briksnis) - 56:18. Sudraba medaļu izcīnīja Jānis Tamužs (IK Auseklis) ar laiku 57:24, tikai par 43 sekundēm apsteidzot Anatoliju Tarasovu, kam bronzas godalga.Nākamās LČ medaļas tiks sadalītas 10. un 11.maijā Aizputē un Kalvenē, sacenšoties sprinta un garajā distancē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi