Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +10 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Pasaules rekordists tāllēkšanā: Bolts pēc Londonas olimpiādes manu rekordu labos

Pasaules rekordists tāllēkšanā Maiks Pauels ir pārliecināts, ka pēc Londonas olimpiskajām spēlēm viņa rekordu labos šā brīža ātrākais sprinteris Usains Bolts no Jamaikas.

Bolts neslēpj, ka pēc Londonas spēlēm 2012. gadā plāno pievērsties tāllēkšanai un 400 metru skriešanai. Pauels uzskata, ka pasaules rekordists 100 un 200 metru distancēs, kā arī 4x100 metru stafetē ir spējīgs labot rekordu arī tāllēkšanā.

"Viņš var lēkt tik tālu, ka visi apstulbs. Galvenie elementi tāllēkšanā ir ātrums un garums, kas nodrošina distanci. Viņam [Boltam] ir abi," norādīja Pauels, kurš 1991. gadā pasaules čempionātā aizlēca 8,95 metrus, tobrīd labojot 23 gadus veco Boba Bīmona rekordu.

Pauels 2009. gada pasaules čempionāta laikā tikās ar Bolta treneri un vecākiem, jo visi dzīvoja vienā viesnīcā. "Viņi man atklāja, ka tiek domāts par tāllēkšanu. Viņam [Boltam] ir nepieciešami treniņi, griba, vēlme un drošsirdība, lai mēģinātu. Ja viņam tās būs, ikviens varēs gaidīt pasaules rekorda labojumu," uzskata 47 gadus vecais Pauels, piebilstot, ka pievērsties tāllēkšanai Boltam vajadzētu tikai pēc olimpiskajām spēlēm, jo šī vieglatlētikas disciplīna ir gana traumatiska.

Bolts 2008. gada olimpiskajās spēlēs Pekinā izcīnīja trīs zelta medaļas, uzvarot 100, 200 un 4x100 metru distancēs, visās labojot pasaules rekordus. Pēc gada viņš to pašu atkārtoja pasaules čempionātā Berlīnē, labojot rekordus individuālajās distancēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi