Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Pļaviņš/Šmēdiņš izcīna savu pirmo Grand Slam titulu

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš uzvarējuši Polijas pilsētā Stare Jablonki notiekošā sezonas pēdējā Grand Slam posma finālā, liecina turnīra rīkotāju informācija.

Finālā mūsējie tikās ar 25. numuru izlikto Austrijas pāri Klemenss Doplers/Aleksandrs Horsts, un uzvarēja divos setos - 2-0 (21:19, 22:20). Līdz šim Pļaviņš/Šmēdiņš Grand Slam turnīros nebija stāvējuši uz goda pjedestāla.

"Katrā no pēdējiem turnīriem sasniedzam jaunus rekordus Latvijai. Atbraucām uz šejieni, lai atpūstos ar ģimenēm, izbaudītu laiku un iegūtu bonusa punktus nākamajai sezonai, tāpēc ir neticami, ka mums izdevās šāds sasniegums," pēc uzvaras izteicās Pļaviņš.

"Pretinieki labi servēja, mums bija problēmas ar to uzņemšanu, tomēr turpinājām cīnīties un uzlabojām sniegumu, tāpēc arī uzvarējām," piebilda Šmēdiņš.

Pirms šī posma un Olimpiādes Pļaviņš/Šmēdiņš iepriekšējo reizi pusfinālu bija sasnieguši pagājušā gada pasaules čempionātā, kad palika ceturtajā vietā. Savukārt 2010. gadā viņi izcīnīja trešo vietu Eiropas čempionāta finālposmā un otro vietu Pasaules kausa posmā Marseļā.

Jāatgādina, ka pusfinālā Latvijas labākais pludmales volejbola pāris 57 minūtes ilgā trīs setu cīņā pārspēja amerikāņus, Pekinas olimpisko spēļu čempionus un vienus no sezonas līderiem Todu Rodžersu/Filipu Dalhauseru, kuri turnīrā izlikti ar ceturto numuru - 2:1 (17:21, 21:15, 15:8). Šis pāris noslēgumā ieņēma trešo vietu, jo viņu pretinieki, cits amerikāņu duets Džeikobs Gibss/Šons Rozentāls Dž. Gibsa savainojuma dēļ atteicās no cīņas.

Fotogalerija::: Pļaviņš/Šmēdiņš uzvar amerikāņus Rodžeru/Dalhauseru

Pirms tam, izslēgšanas sacensību otrās kārtas mačā, ar 12. numuru izliktie Londonas olimpisko spēļu bronzas godalgu ieguvēji Pļaviņš/Šmēdiņš ar rezultātu 2-0 (21:17, 21:13) pārliecinoši pieveica vāciešus Kaju Matisiku/Aleksandru Valkenhorstu, kuriem turnīrā bija piešķirts 17. numurs.

Olimpiskajās spēlēs Kajs Matisiks piedalījās pārī ar Jonatanu Erdmanu. Pļaviņš/Šmēdiņš šo duetu pieveica savā pirmajā mačā, tomēr toreiz panākuma gūšanai bija nepieciešami trīs seti.

Savukārt ceturtdaļfinālā Pļaviņš/Šmēdiņš tikās ar Londonas olimpisko spēļu vicečempioniem brazīliešiem Alisonu Čeruti un Emanuelu Regu, kuri bija izlikti ar pirmo numuru. Olimpiādes pusfinālā latvieši viņiem piekāpās ar 0-2 (15:21, 20:22), tomēr tagad Pļaviņam/Šmēdiņam izdevās revanšēties, 37 minūtēs izcīnot uzvaru tāpat ar 2-0 (21:17, 23:21).

Apakšgrupu sacensībās Pļaviņš/Šmēdiņš spēlēja vienā grupā ar otru Latvijas duetu Aleksandru Samoilovu un Ruslanu Sorokinu. Apakšgrupas pirmajā kārtā Pļaviņš/Šmēdiņš pieveica Samoilovu/Sorokinu ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:15), bet kopā Olimpiādes medaļnieki tika pie divām uzvarām un izcīnīja pirmo vietu, kamēr otrs Latvijas pāris zaudēja visos trijos mačos. Līdz ar to Pļaviņš/Šmēdiņš automātiski kvalificējās izslēgšanas spēļu otrajai kārti, bet Samoilovs/Sorokins turnīru noslēdza dalītā 25.-32.vietā.

Jāatgādina, ka šī posma kvalifikācijā startēja divi Latvijas dueti Haralds Regža/Armands Āboliņš un Toms Šmēdiņš/Aleksandrs Solovejs, tomēr tie abi zaudēja jau pirmajā cīņā. Savukārt sieviešu kvalifikācijā savus spēkus pārbaudīja pat četri Latvijas dueti, bet arī zaudēja jau pirmajos mačos.

Pļaviņš/Šmēdiņš nupat aizvadītajās Londonas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu, bet Samoilovs/Sorokins Olimpiādē ierindojās dalītā devītajā vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi